Groenewegen derde in Drenthe

Dylan Groenewegen van LottoNL-Jumbo is als derde geëindigd in de Ronde van Drenthe. De bijna 200-kilometerlange wedstrijd werd gewonnen door Jesper Asselman (Team Roompot) die in de laatste paar kilometers ontsnapte. De tweede plaats was voor Tim Ariesen (SEG Racing Academy). 

 

De 54e editie van Energiewacht Ronde van Drenthe werd in mooi weer verreden en de stroken met keien lagen er goed bij, maar de wind liet het afweten. 

 

Teleurstelling
“We pakken een derde plaats vandaag met Dylan maar ik ben niet tevreden”, vertelde ploegleider Merijn Zeeman na de koers. “We, ook ik, hebben Dylan vandaag laten zitten en dat voelt niet goed. We moesten altijd mee zijn, dat was de afspraak. Maar na de eerste keer over de VAM-berg verliezen we het initiatief. Dylan komt helemaal alleen te zitten tegenover een overmacht aan Roompot-renners die overigens verdiend winnen en het goed uitspelen vandaag. Maar van onze kant mag dat natuurlijk nooit gebeuren.” 

 

De finale van de Ronde van Drenthe kenmerkte zich door een grote kopgroep van 17 renners die op de VAM-berg wegreden. 

 

“We wilden controleren vandaag. Een klein groepje laten wegrijden”, vervolgde Zeeman. “Dat is helemaal in het water gevallen. Dylan heeft een fantastische koers gereden. Maar ook als hij gewonnen had, dan was ik niet tevreden geweest. Dan was het een individuele overwinning geweest en niet een van de ploeg. 

 

Focus
“Er had zeker meer ingezeten vandaag”, analyseerde Dylan Groenewegen de koers. “Vlak voor de VAM-berg reed ik lek en kreeg een wiel van Koen Bouwman. Ik knokte me terug naar voren en zat mee in de juiste ontsnapping maar wel helemaal alleen. Op een gegeven moment moet je gokken en dan rijden twee man weg en win ik de sprint voor de derde plaats. Een gemiste kans! Maar ik ben tevreden over mijn vorm en wil er niet te lang bij stilstaan. We hebben na de koers de neuzen weer dezelfde richting op gezet en staan als ploeg weer met de voeten op de grond. We richten ons nu op woensdag met Nokere Koerse. Daar gaan we het rechtzetten”, besloot Groenewegen.

 

Related updates