Hofland komt van te ver in sprint derde rit Tirreno

Moreno Hofland is in de derde etappe van de Tirreno-Adriatico niet verder gekomen dan de 9e plaats. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo kwam samen met Tom Van Asbroeck vast te zitten in de voorbereiding op de massasprint. Fernando Gaviria (Etixx - Quick Step) won de rit.

 

De derde etappe van de Tirreno-Adriatico gold als een goede kans voor Moreno Hofland om een goed resultaat te behalen. De massasprint eindigde voor de sprinter van Team LottoNL-Jumbo echter niet als gewild. “Het peloton bleef iets meer gesloten dan wij verwachtten”, zei ploegleider Jan Boven na de rit. “Daardoor was de voorbereiding op de sprint zeer hectisch. Wij zaten bij de voorlaatste bocht aan de verkeerde kant, waardoor we onszelf vastzetten. Tom Van Asbroeck en Moreno Hofland moesten daardoor vanaf de 25e plaats komen.”

 

Bocht naar links

Het plan was om met nog 2 kilometer te gaan al met minimaal 3 mannen bij de eerste 15 plaatsen te zitten, maar nadat er wat ruimte kwam tussen Mike Teunissen en Van Asbroeck en Hofland, konden zij elkaar niet meer vinden. “Met nog 1400 meter te gaan was er een bocht naar links”, zei Hofland. “Daar moesten we onze move maken om bij de eerste 10 te komen. Toen raakten we elkaar echter kwijt, waardoor we die actie niet konden uitvoeren. Daar verloren we veel plaatsen en toen was het eigenlijk al klaar.”

 

Zaterdag staat er een lastige etappe op het programma in de Tirreno-Adriatico. “De finale is zwaar, met een paar pittige klimmetjes kort achter elkaar”, gaf Boven aan. “We zullen tijdens de etappe moeten gaan bekijken hoe we de finale gaan rijden. Het belangrijkste is dat Primoz Roglic in de voorste groep finisht en daarnaast kan Enrico Battaglin misschien voor zijn kansen gaan.”


 

Related updates