Keizer komt seconde tekort voor zege in Ster ZLM Toer

Martijn Keizer is tweede geworden in de proloog van de Ster ZLM Toer. De Nederlander van Team LottoNL-Jumbo had twee uur lang de snelste tijd staan, maar werd op de valreep geklopt door Robert Kluge (IAM Cycling).

“Heel erg jammer”, zei ploegleider Erik Dekker na afloop. “Ik had het Martijn zo gegund. Hij heeft een fantastische tijdrit gereden. Hij was er echt mee bezig, heeft alles gegeven wat hij had. Martijn zag dit als een kans om een tijdrit te winnen. En hij was dichtbij.” Ook Maarten Tjallingii en Robert Wagner reden volgens Dekker een goede tijdrit. “We hadden alleen wat meer verwacht van Rick Flens. Maar ook hij heeft het volle pond gegeven. Iedereen heeft dat gedaan. Iedereen is gemotiveerd.”

Weerplaza

“Je zal altijd zien dat je tot de laatste moet wachten”, zei Martijn Keizer nadat hij twee uur lang de snelste tijd had staan. “We hadden gekozen om vroeg te starten nadat we op Weerplaza hadden gekeken. Als er een bui zou vallen, was de kans het grootst dat het later op de avond zou gebeuren. Veel favorieten waren langzamer dan ik en daardoor ging ik er steeds meer in geloven. Eén van de laatste renners is dan alsnog sneller. Heel jammer.”

Schade

In de tweede etappe van de Ster ZLM Toer liggen niet veel kansen voor Keizer om alsnog de leiderstrui te pakken. “Dat is niet heel waarschijnlijk”, oordeelde Dekker. “Al verwacht ik wel een hectische wedstrijd. De wegen zijn smal en met de plaatselijke ronde erin kan er veel schade opgelopen worden. Maar dat het een massasprint wordt, staat voor mij buiten kijf.”

Related updates