‘Nederland in Ster ZLM Toer in stemming brengen voor Tour de France’

Team LottoNL-Jumbo is van plan om het Nederlandse publiek volgende week met resultaten in de Ster ZLM Toer klaar te stomen voor de Tour de France-start in Utrecht.

“We kijken ernaar uit om voor het Nederlandse publiek in actie te komen”, aldus Maarten Tjallingii. “We willen de mensen alvast in de stemming brengen voor de Tour de France met een mooi voorproefje.”

De ervaren Tjallingii wil Moreno Hofland bijstaan in de jacht op succes in sprintetappes, maar heeft zelf ook ambities. “Ik ben goed hersteld van de Giro”, aldus de 37-jarige nestor. “Trainen gaat nog met ups en downs, maar in de koers trek ik wel door, dat komt goed. Ik wil in Rund um Köln weer in mijn ritme komen en die lijn dan in de Ster ZLM Toer doortrekken.”

Proloog
Tjallingii kent het belang van een goede start. “De proloog is heel belangrijk wanneer je in het klassement een rol wil spelen. De nieuwe tijdritfiets van Bianchi motiveert mij. Het parcours in Goes is bochtig en ligt mij wel. Wat is er beter dan om met een resultaat te bevestigen dat je goed in vorm bent?”, aldus een ambitieuze Tjallingii, die drie van zijn in totaal vier profoverwinningen boekte in Nederlands-Belgische rittenkoersen en al drie keer in de top 20 eindigde tijdens een proloog van de Ster ZLM Toer.

Erik Dekker
Erik Dekker is het eens met Tjallingii. “We willen in de proloog met meerdere renners scoren. Een goed begin is het halve werk, zeker in de Ster ZLM Toer. Met Rick Flens, Martijn Keizer, Robert Wagner en Maarten hebben we een aantal specialisten in huis.”

De dagen erop wil Dekker met Moreno Hofland meedoen in de sprintritten. “En zeker ook bonificatieseconden pakken met het oog op het klassement. Voor ons, en in het speciaal Moreno, is de Ster ZLM Toer ook een heel belangrijke voorbereiding op het NK.”

Team line-up:
Rick Flens, Moreno Hofland, Martijn Keizer, Barry Markus, Timo Roosen, Maarten Tjallingii, Robert Wagner & Dennis van Winden.

Ploegleiding:
Erik Dekker.

Related updates