Nice to meet you: Bert-Jan Lindeman

Team LottoNL-Jumbo verwelkomt deze winter enkele nieuwe gezichten. We stellen ze graag aan onze fans voor. Vandaag Bert-Jan Lindeman.

Geboren: 16 juni 1989
Nationaliteit: Nederlands

Hoe is de carrière van Bert-Jan Lindeman begonnen?
“Toen ik zeven jaar oud was, moest ik van mijn ouders een sport kiezen. Dat was voor mij geen moeilijk keuze. Pantani, Armstrong en Ullrich koersten destijds en dat waren echt helden voor mij. Ik was best individualistisch en op mezelf en fietsen was voor mij echt een uitweg en een manier om energie kwijt te raken. Hoogtepunten zijn mijn overwinningen in de Ster van Zwolle en de Ronde van Drenthe. Die plaatsen liggen vlak bij mijn woonplaats Assen. Toen Vacansoleil stopte en ik noodgedwongen een stap terug moest doen, zakte de moed me wel even in de schoenen. Ik heb echter altijd plezier gehouden en heb me bij het Rabobank Development Team gelukkig weten te tonen, onder meer met winst in de Tour de l’Ain. Mede daarom maak ik nu deel uit van Team LottoNL-Jumbo.”

Wat weten we nog niet van Bert-Jan Lindeman?
“Als ik tijd over heb, houd ik ervan om te gaan vissen. Karpervissen om precies te zijn. Dat geeft me rust. Lekker met vrienden aan de waterkant zitten. Tijdens het seizoen staan mijn dagen echter in het teken van fietsen.”

Hoe goed ben je op schaatsen?
“Ik vind het leuk om het schaatsen te volgen. Zeker nu we met de schaatsers van Jac Orie één ploeg vormen is het leuk om betrokken te zijn. Ik ken Sven Kramer een beetje. Hij fietste met mijn broer. Misschien ga ik nog wel een keer kijken, maar fietsen blijft het belangrijkste. Ik zit bij deze ploeg om goed te fietsen.”

Wie of wat is jouw lot uit de loterij?
“De wielersport. Dat ik mag doen wat ik leuk vind. Finales rijden, winnen, dat vind ik gewoon fantastisch.”

Hoe ziet jouw boodschappenmandje er normaal gesproken ongeveer uit?
“Sowieso zit er veel brood en beleg in. Ik ben gek op brood. Ik houd van kipfilet, met pesto en Philadelphia. Bij de Jumbo hebben ze lekkere vis en goed vlees. Ik kook vaak zelf en kan het ook wel aardig. Eten is een grote passie voor mij. Ik vind gebak en chocolade ook lekker, maar dat eet ik niet vaak.”

Related updates