Nice to meet you: Tom Van Asbroeck

Team LottoNL-Jumbo verwelkomt deze winter enkele nieuwe gezichten. We stellen ze graag aan onze fans voor. Vandaag Tom Van Asbroeck.

Geboren: 19 april 1990
Nationaliteit: Belgisch

Hoe is de carrière van Tom Van Asbroeck begonnen?
“Ik heb als kind van alles en nog wat gedaan. Ik begon met voetballen bij de jongste jeugd. De Duivelkes noemt men dat bij ons in België. Ik heb nooit niet stilgezeten, want na vijf jaar voetbal heb ik hardgelopen en geturnd. Ik ben laat begonnen met wielrennen, op mijn 17e pas. In het begin kon ik voor geen ene kloot volgen. Als na de start de eerste om de hoek was, zat ik nog niet eens in de pedalen. Ik was echt alleen maar het aan het afzien, maar ik vond het wel leuk. Als tweedejaars junior won ik mijn eerste wedstrijden. Vijf meteen. De eerste was een kermiskoers. Dat was echt onverwacht. Het overviel me een beetje. Ik dacht: shit, ik win!”

Wat weten we nog niet van Tom Van Asbroeck?
Dat hij een echte durfal is. Luister maar. “Ik heb vroeger aan tumbling gedaan. Daarbij maak je op een langwerpige trampoline allerlei overslagen, flikflaks, salto's en schroeven. Nu lijkt het me niet meer zo handig om te doen, haha. Net als motorcross. Dat deed ik vroeg ook. Ik wilde graag competitie rijden, maar mijn mama vond dat niet veilig. Gelukkig vond ze dat van fietsen wel.”

Hoe goed ben je op schaatsen?
“Ik heb veel sporten geprobeerd, maar schaatsen niet. Ik heb op school wel eens op het ijs gestaan, maar dat was het dan ook. Ik moet het maar weer eens gaan proberen. Ik ga onze collega’s zeker volgen.”

Wie of wat is jouw lot uit de loterij?

“Dat is mijn vriendin. Ze heet Dorien. Ik ken haar van school en we zijn al zes jaar samen. We hebben in december ons eerste kindje gekregen. Mijn tweede lot uit de loterij!”


Hoe ziet jouw boodschappenmandje er normaal gesproken ongeveer uit?
“Sinds kort liggen er veel pampers en babyspullen in het mandje. Dorien en ik doen meestal samen boodschappen. Ik kook wel eens , vaak spaghetti, en dan haal ik natuurlijk verse ingrediënten.”

Related updates