Ook zevende plaats voor Van Asbroeck

Tom Van Asbroeck is donderdag als zevende geëindigd in de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland. Na een 193 kilometerlange etappe van Wil naar Biel/Bienne, zag de Belg van Team LottoNL-Jumbo voor zich hoe Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) met de dagzege aan de haal ging.  

Eerder op dag noteerde Moreno Hofland in de tweede etappe van de Ster ZLM Toer ook al een zevende plaats.  

“Ik werd in de laatste kilometer door Sep (Vanmarcke, red.) afgezet in het wiel van Alexander Kirstoff en Mark Cavendish”, analyseerde Van Asbroeck na afloop zijn sprint. “Ik zat in een goede positie, maar werd nog wel even gehinderd door een renner die zich liet terugzakken. Ik moest eromheen en dat was het eerste kleine foutje.”  

De tweede maakte Van Asbroeck op 400 meter. “De mannen voor mij maakten op dat moment een beweging van de ene kant naar de andere kant alsof zij een bocht ingingen. Ik hield daarom een beetje in, maar er was helemaal geen bocht, die lag 200 meter verder”, baalde de 25-jarige sprinter.  

Nico Verhoeven
Het peloton brak in de finale door twee rotondes nog in stukjes. Zo gebeurde het dat Laurens ten Dam en Robert Gesink een aantal seconden verloren op de sprinters. Ploegleider Nico Verhoeven tilde er na de rit niet te zwaar aan.   “Van de klassementsmannen zat alleen Geraint Thomas (Sky, red.) van voren. De finishte in dezelfde tijd als Lau en Robert. Er is wat dat betreft weinig gebeurd en ik hoef de jongens daar dan ook niet op aan te spreken. De aankomst was ook gewoon behoorlijk gevaarlijk. Het was smal en pal voor de finish lag nog een verraderlijke bocht.”  

Vrijdag
De etappe van vrijdag begint waar de rit van donderdag eindigde. In Biel/Bienne. Na 164 kilometer wordt gefinisht in Düdingen. Ondanks de diverse heuvels onderweg en het feit dat de laatste 800 meter licht oplopend zijn, maken de sprinters kans op een overwinning.   “Het klimmen gaat de laatste dagen steeds beter bij Tom, maar we hebben ook nog Paul Martens die op een dergelijke aankomst goed uit de voeten kan en wellicht kan Robert zich ook nog wel laten zien”, besloot Verhoeven.

Related updates