Team LottoNL-Jumbo schaatsen wordt gekleed door Fila

Team LottoNL-Jumbo schaatsen wordt de komende 2 jaren gekleed door Fila. Het Zuid-Koreaanse kledingmerk en de Nederlandse equipe maken dat vandaag bekend. Het bekende sportmerk wordt zodoende de opvolger van TCK Sports Group (met merken als X-Bionic en Schöffel), dat sinds 2010 de kledingsponsor was.

Fila is van origine een Italiaans merk, maar werd in 2007 door een Koreaans bedrijf overgenomen. Eerder werd al bekend dat Fila ook de kledingsponsor van de nationale schaatsbond KNSB is.

,,Het is geweldig dat we erin geslaagd zijn zo’n mooi merk aan ons te binden’’, reageert coach Jac Orie. ,,Ze hebben prachtige producten in hun collectie en daarnaast doen ze er alles aan om de beste service te leveren. Dat is voor een topsportploeg heel belangrijk.’’

Het contact tussen Fila en TeamLottoNL schaatsen kwam tot stand via Sportconfex dat al een aantal jaren de schaatspakken produceert voor de equipe van olympisch kampioenen Sven Kramer en Stefan Groothuis.

De service, productie en r&d is door Fila uitbesteed aan Sportconfex.
,,Het is geen toeval dat Fila in het schaatsen investeert’’, zegt Bert van der Tuuk, directeur van Sportconfex, die een adviserende rol bij Fila heeft. ,,In 2018 vinden de Olympische Winterspelen plaats in de Zuid-Koreaanse stad Pyeongchang en dan hoopt Fila uiteraard enkele van ‘zijn’ atleten grote olympische successen te zien boeken.’’

Related updates