Teamwork LottoNL-Jumbo niet beloond in Scheldeprijs

Opnieuw heeft Team LottoNL-Jumbo een tegenvaller te verwerken gekregen. Tom Van Asbroeck ging woensdag in de Scheldepijs in de laatste twee kilometer hard tegen de grond.

Opnieuw heeft Team LottoNL-Jumbo een tegenvaller te verwerken gekregen. Tom Van Asbroeck ging woensdag in de Scheldepijs in de laatste twee kilometer hard tegen de grond.
 
Alexander Kristoff van Katusha ging na winst in de Ronde van Vlaanderen ook in Schoten met de eerste prijs aan de haal.
 
De 24-jarige Van Asbroeck was vlak voor zijn val knap naar voren opgeschoven. Hij kwam in maart tijdens de Driedaagse van West-Vlaanderen ook zwaar ten val. Hij had toen last van zijn heup en rug.
 
“Ik zat in Kristoffs wiel toen Guardini me passeerde. Van de andere kant kwam er ook nog iemand langszij. Ik kon geen kant op weg en werd een soort van geplet. Guardini ging als eerste neer en nam mij mee. Hopelijk is het niet zo erg als de vorige keer. We gaan kijken hoe het de komende dagen gaat.”
 
Vanmarcke ontwijkt val
Sep Vanmarcke wist de valpartij gelukkig te ontwijken. “De laatste rondes reed ik constant in de buurt van Tom. Ik wilde hem graag helpen, aangezien hij mij ook altijd helpt, maar tijdens de laatste ronde koos ik voor veiligheid. Op het laatste rechte stuk is er hier elk jaar wel een valpartij. Met het oog op Parijs-Roubaix wilde ik geen risico nemen.”
 
Teamspirit
Ploegleider Merijn Zeeman stond met een wrange nasmaak aan de finish na afloop van de koers. “Ik ben tevreden over hoe het onderweg gegaan is, maar in de Scheldeprijs gaat het natuurlijk om de laatste kilometer. Tom zat perfect in het wiel van Kristoff en een topresultaat was mogelijk geweest als Tom niet was gevallen. De mannen die hier met Roubaix in het achterhoofd reden, hebben zich perfect ingezet. Het is mooi om te zien dat een Sep Vanmarcke deze wedstrijd benut om zijn ploeggenoten te helpen. Dat tekent de spirit in de ploeg.”

Related updates