Ten Dam en Gesink 14e en 16e in koninginnenrit Zwitserland

Laurens ten Dam en Robert Gesink zijn te spreken over hun prestaties tijdens de koninginnenrit van de Ronde van Zwitserland. Achter winnaar Thibaut Pinot (FDJ) werd Ten Dam 14e. Gesink finishte als 16e en steeg naar de 11e plaats in het algemeen klassement.

“Ik ben redelijk tevreden”, zei Laurens ten Dam na afloop. “Maar ik had natuurlijk liever iets beter van voren gezeten. Ik ging zelf aan in een bochtje. Toen kwam Simon Spilak (Team Katusha) er op zijn buitenblad overheen. Dat vond ik toch iets te veel, aangezien de klim gemiddeld dertien procent steil was. Ik kreeg daar wel een tik te verwerken. Ik heb mezelf daarna ook even opgeblazen, waardoor ik niet meer met het voorste groepje kon blijven.”

Eigen tempo
Ook Robert Gesink was niet ontevreden over zijn prestatie. “Dit soort ritten heb je nodig om een volgende stap te zetten”, gaf hij aan. “De laatste klim was heel zwaar. Het was steil en je zit aan het einde echt op een hele grote hoogte. Dan trap je voortdurend op je adem. Ik heb er aan het begin van de klim voor gekozen om op mijn eigen tempo naar boven te rijden. Waar ik uiteindelijk uitkom, is niet slecht. Ik heb het maximale eruit gehaald en het is zeker weer een stap in de goede richting.”

Uitdaging

“Je hoopt natuurlijk altijd op meer”, bleef ploegleider Nico Verhoeven na afloop kritisch. “Maar aan de andere kant is deze uitslag ook gewoon de realiteit van het moment. Robert staat nu bovendien 11e in het algemeen klassement en heeft uitzicht op de top-10. Daar zit voor hem nog een mooie uitdaging in. De komende etappes worden interessant. Morgen is de koers ook weer open. Het zou in een massasprint kunnen eindigen, maar dan moet er maar wel een ploeg zijn die het wil controleren.”

Related updates