Gesink 14e in eerste bergrit Zwitserland

Robert Gesink is naar tevredenheid door de eerste bergrit in de Ronde van Zwitserland heen gekomen. De klimmer van Team LottoNL-Jumbo eindigde in een achtervolgend groepje op veertien seconden van ritwinnaar Kristijan Durasek (Lampre – Merida).

“Hij heeft het maximale eruit gehaald”, zei ploegleider Jan Boven over de prestatie van Gesink. “Na de Tour of California heeft hij alleen maar getraind en vandaag moest hij een klimmetje van vier kilometer volle bak oprijden. Zo’n inspanning kan je in een training niet nabootsen.”

Dat Gesink zondag bergop niet bij de besten hoorde, baart Boven dan ook geen zorgen. “Hij moet zich nog wel verbeteren, maar vandaag zaten er allemaal explosieve mannen vooraan. Robert heeft altijd wat meer moeite met het explosieve werk. Maar hij finisht binnen vijftien seconden en dat resultaat sluit goed aan bij onze doelstelling.”

Afzien
Gesink zelf vond dat hij goede zaken heeft gedaan voor het algemeen klassement. “Het was afzien, maar het ging goed. Ik kan tevreden terugkijken op de eerste bergrit en met een positief gevoel aan de rest van de week beginnen.”

Interessant
De etappe van maandag is meteen weer een zware. “De start van de rit zal bepalend zijn voor een groot gedeelte van het peloton”, zei Boven. “We beginnen meteen met een zware klim waarvan een groot gedeelte over kasseien gaat. Daarna rijden we lang naar beneden en wordt het focussen op de laatste twee klimmetjes.

Het wordt interessant om te zien hoe Paul Martens en Sep Vanmarcke daar overheen komen. Laurens ten Dam en Robert moeten hun positie weer verdedigen en met Paul en Sep hebben we misschien nog iets extra’s.”

Related updates