Gesink en Ten Dam tonen zich in etappefinale in Zwitserland

Robert Gesink en Laurens ten Dam hebben zich laten zien in de derde etappe van de Ronde van Zwitserland. Het duo van Team LottoNL-Jumbo handhaafde zich in de Zwitserse bergen in de eerste groep van 32 man, waarvan Peter Sagan (Tinkoff – Saxo Bank) de sprint won. Gesink kwam als 14e binnen en blijft 17e in het algemeen klassement.

“De koers verliep vandaag zoals we gehoopt hadden”, zei ploegleider Jan Boven na afloop. “Op de eerste klim van de dag, ging het min of meer rustig aan. Dat was voor een aantal mannen wel fijn. Daarna liep de kopgroep wel wat ruim uit, maar dat gat werd uiteindelijk snel teruggebracht. Wij moesten ervoor zorgen dat Robert en Laurens vlak voor de laatste bocht naar links voor de tweede beklimming vooraan zaten. Daar hebben Sep Vanmarcke en Bert-Jan Lindeman voor gezorgd. Robert en Laurens hebben zich vervolgens goed gehandhaafd en beiden in de finale nog een aanval geplaatst. Het is mooi dat ze zich konden tonen, al voelde je wel al aankomen dat Sagan vandaag zou winnen.”

Topvorm

Laurens ten Dam was de eerste van de twee kopmannen van Team LottoNL-Jumbo die voor een verrassing probeerde te zorgen. Hij probeerde met nog twee kilometer te gaan uit de voorste groep te ontsnappen. “Wie niet waagt, wie niet wint”, gaf hij aan. “Het was leuk om weer eens echt mee te doen in een finale. Het goede gevoel is aan het terugkomen. Dat werd tijd, het harde werken moest er een keer uitkomen. Ik ben tevreden over hoe het vandaag ging. Nu moet ik ervoor zorgen dat ik volgende maand in topvorm ben.”

Dezelfde tactiek
De vierde dag in de Ronde van Zwitserland wordt met een zware klim halverwege de etappe en een venijnig slot, opnieuw uitdagend. “We proberen dezelfde tactiek te handhaven als vandaag”, zei Boven. “Robert en Laurens moeten zich staande houden in het klassement en misschien overleven Paul Martens en Sep Vanmarcke de klimmetjes in de finale ook wel.”

Related updates