Gesink en Vanmarcke proberen sprinters te verrassen in Tour de Suisse

Robert Gesink en Sep Vanmarcke probeerden dinsdag in de slotmeters van de vierde etappe van de Tour de Suisse de sprinters te verrassen op de licht oplopende aankomst, maar uiteindelijk ging het toch tussen de rappe mannen.

Robert Gesink en Sep Vanmarcke probeerden dinsdag in de slotmeters van de vierde etappe van de Tour de Suisse de sprinters te verrassen op de licht oplopende aankomst, maar uiteindelijk ging het toch tussen de rappe mannen.

Gesink kwam in het Zwitserse Schwarzenbach als tiende over de streep.  De Varssevelder staat nu 13e in het algemeen klassement. Vanmarcke werd 18e. 
 
De zege ging naar Michael Matthews van Orica-GreenEdge. De Australiër klopte Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), Greg Van Avermaet (BMC) en John Degenkolb (Giant-Alpecin).
 
“Het was vandaag een lastige dag, een stuk zwaarder dan op papier”, aldus Gesink. “Dat zag je ook wel aan het uitgedunde peloton dat hier over de streep kwam. In de sprint kwam ik met snelheid van achteren, maar toen het een beetje stilviel, kwam ik klem te zitten in de flauwe bocht. Toen de sprinters aangingen, kon ik niet meer mee, maar ik ben tevreden over mijn niveau tot nu toe. Ik voelde me vandaag de hele dag goed. Hopelijk heb ik dat morgen weer”, aldus Gesink, die weet dat woensdag de koninginnenrit op het programma staat.
 
Jan Boven
“Het was een goede dag voor ons”, concludeerde ploegleider Jan Boven. “Robert heeft zich in de finale kunnen tonen en het was mooi om te zien dat Sep er ook nog bij was. Hij heeft geknokt om de klimmetjes te overleven en uiteindelijk te kunnen sprinten. Hij moest diep gaan, maar daar wordt hij alleen maar beter van. Laurens ten Dam zat in de finale iets te ver van achteren en werd opgehouden door een val, maar dat was gelukkig in de laatste drie kilometer. Voor Mike Teunissen en Tom Van Asbroeck was het weer een zware dag. Voor hen is het hier dagelijks afzien en investeren. Dat is mentaal wel lastig.”
 
Verschrikkelijke berg
De vijfde etappe, een rit van Unterterzen/Flumserberg naar Sölden, vormt een flinke scherprechter. Na 237 kilometer wordt er gefinisht op de steile Rettenbachgletscher. 
 
“Het wordt een lange en bijzondere dag”, aldus Boven. “Laurens en Robert hebben de slotklim in 2007 in de Ronde van Duitsland al eens gereden. Het is een verschrikkelijke berg met lange stukken met een stijgingspercentage van boven de twaalf procent. Het gaat morgen niet om seconden…”

Related updates