Hofland 10e in spannende voorlaatste rit Tirreno-Adriatico

Moreno Hofland is tiende geworden in de voorlaatste etappe van de Tirreno-Adriatico. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo eindigde in een spannende finale als zesde in de pelotonsprint. Vier renners waren in San Benedetto del Tronto vooruit gebleven. Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) greep de dagzege en de leiderstrui.

 

In de slotfase van de voorlaatste etappe van Tirreno-Adriatico reed een sterke kopgroep voor het peloton uit. Klassementsmannen en renners die zich in de voorjaarsklassiekers kunnen onderscheiden gingen voluit voor hun kansen. “Dat was geen geweldige situatie voor ons”, zei ploegleider Addy Engels na de rit. “We wisten dat die mannen vooruit konden blijven. Wij hadden van tevoren de volgorde van onze sprinttrein bepaald. Met nog vier kilometer te gaan moest iedereen in lijn zitten. Het moment waarop je initiatief neemt, is vervolgens iets wat de renners zelf moeten aanvoelen.”

 

Overklast

De mannen van Team LottoNL-Jumbo kozen de koppositie uiteindelijk iets vroeger dan ze hadden gewild. “We moesten het laatste gaatje nog dichtrijden”, zei Tom Van Asbroeck. “Toen wij de kop namen, was het dus een beetje dubbel werk. Enerzijds wilden we de sprint voorbereiden, maar je wilt natuurlijk wel het liefst voor de eerste plaats sprinten. We hebben er alles aan gedaan, maar zijn overklast. De kopgroep was te sterk.”

 

“Het is achteraf een goed teken dat de ploeg op tijd in positie was”, gaf Engels aan. “Ze waren op tijd klaar om het initiatief te nemen en hebben dat ook gedaan. Dat Moreno uiteindelijk zesde wordt in de pelotonsprint, is ook niet slecht, want het was een zware finale. Het meest positieve vind ik dat ze met een grote groep bij elkaar konden blijven. Daar is het team deze week ook in gegroeid.”

 

Ervaring

Vlak voordat het peloton de laatste heuvel van de rit begon, kwam Primoz Roglic nog ten val. “Dat was een lichte valpartij, maar hij heeft wel tijd verloren”, besloot Engels. Roglic zag zijn klassementsaspiraties al in het water vallen met de afgelasting van de vijfde etappe en heeft nu geen uitslag meer om te verdedigen tijdens de slottijdrit. “Toch wordt het voor hem interessant daar vol voor te gaan. Hij heeft nog weinig ervaring met het rijden van tijdritten en dit is een kans voor hem om die ervaring op te doen.”

Related updates