Kelderman 13e in eindklassement Parijs-Nice

Wilco Kelderman is 13e geworden in Parijs-Nice. De kopman van Team LottoNL-Jumbo was in de laatste etappe niet meer in staat zich nog in de top-10 te vechten. Kelderman werd 31e in de slotrit die werd gewonnen door Tim Wellens (Lotto Soudal). Geraint Thomas (Team Sky) won het eindklassement.

 

“Het was een zware laatste dag”, zei Wilco Kelderman na afloop van Parijs-Nice. De renners moesten zondag 6 bergen over, waarvan twee van de eerste categorie. Daarop was Kelderman niet in staat om de beste renners te volgen. “Ik had vandaag geen goede dag en ik merk dat ik nog niet mijn beoogde niveau heb. Ik kan duidelijk beter, maar daar heb ik ook iets meer koersen voor nodig.”

 

Stap vooruit

Kelderman zag bovendien dat het verschil met de mannen voor hem niet heel groot is. “Het zit dicht bij elkaar in de top, maar dat zegt me eigenlijk niets. Als je niet mee kunt met de eerste groep, telt geen enkele uitslag voor mij. Voor mijn gevoel ben ik goed genoeg om daar te zitten, maar daar ben ik deze week niet in geslaagd. Ik denk wel dat ik deze week een stap vooruit heb gezet. Nu ga ik weer trainen om mijn vorm naar een hoger niveau te brengen.”

 

Ploegleider Frans Maassen had ook een betere uitslag van Kelderman verwacht. “De indruk die wij van zijn niveau hadden was beter dan het uiteindelijke resultaat”, gaf Maassen aan. “Hij wordt wel 13e in een topveld. Dat is niet slecht, maar je wil altijd meer. Hij had vandaag een topdag nodig om nog wat recht te zetten, maar dat had hij uiteindelijk niet.”

Related updates