Kelderman valt, maar loopt geen averij op in Parijs-Nice

Wilco Kelderman is tijdens de vijfde etappe van Parijs-Nice licht ten val gekomen. De kopman van Team LottoNL-Jumbo hield geen noemenswaardige schade over en eindigde voorin de groep die sprintte om plaats 2. Sep Vanmarcke werd vijfde, Alexey Lutsenko (Astana Pro Team) won.

 

“Als je naar het klassement kijkt, hebben we vandaag een goede dag gehad”, zei ploegleider Nico Verhoeven na de vijfde rit van Parijs-Nice. “Wilco Kelderman viel op 40 kilometer van het einde, maar hield daar alleen een geschaafde bil aan over. Door die val zijn we wel George Bennett en Steven Kruijswijk kwijtgeraakt. De valpartij vond vrij kort voor de voorlaatste beklimming plaats, dus het terugbrengen van Wilco kostten veel kracht. Daar zijn we ook wat mannen kwijtgeraakt.”

 

Goed gevoel

Kelderman zag zijn valpartij niet aankomen. “Ze vielen ineens voor ons”, zei hij. “We konden niet meer aan de kant en George en ik vielen eroverheen. Het viel uiteindelijk allemaal wel mee. Er was niets met mijn fiets, dus ik kon meteen weer verder. Binnen 1,5 kilometer zat ik weer in het peloton. Vanaf toen ging het prima. Ik heb goed van voren gekoerst en dat ging vrij makkelijk. Ik heb een goed gevoel overgehouden aan deze rit.”

 

Dat goede gevoel moet Kelderman zien mee te nemen in de koninginnenrit op zaterdag. “Morgen is de belangrijkste rit van de week”, gaf Verhoeven aan. “Degene morgen de gele trui pakt, gaat waarschijnlijk het algemeen klassement winnen.”

Related updates