Kruijswijk komt tekort in Clasica San Sebastian

Steven Kruijswijk is 24e geworden in de Clasica San Sebastian. De Nederlandse klimmer kon op de laatste steile klim net niet meekomen met de uiteindelijke kopgroep. Adam Yates (Orica GreenEDGE) won de klassieker.

“Ik voelde me best goed, maar ik kwam tekort op het einde van de laatste berg”, zei Kruijswijk na afloop. “Daardoor miste in de aansluiting met de eerste twintig renners. Het was een explosieve klim en ik was vandaag net niet goed genoeg om dat te overleven. Helaas lukte me het vervolgens ook niet om terug te komen in de afdaling.”

Het plan tijdens de Clasica San Sebastian was om Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman zo goed mogelijk uit de problemen te houden tot de voet van de laatste beklimming. “Daarna moest één van hen ook nog een goede dag hebben”, zei ploegleider Erik Dekker. “We wisten dat ze allebei geen zware favorieten waren voor een top-10 resultaat. Toch hadden ze allebei tijdens de wedstrijd een goed gevoel, maar het was helaas niet goed genoeg om een rol van betekenis te spelen.”

Attent
Opvallend was het aandeel van Maarten Wynants, die in de vroege ontsnapping was en daarna nog in staat was zijn kopmannen te helpen. “Maarten heeft een hele mooie wedstrijd gereden”, vervolgde Dekker. “Hij was attent mee, heeft het vooraan lang volgehouden en was zelfs nog goed genoeg om na de voorlaatste klim terug te vechten, bidons te geven aan Wilco en Steven en ze naar voren te loodsen voor de voet van de laatste berg. Dat was erg mooi om te zien.”

Related updates