Roglic doorstaat tweede rit Tirreno zonder problemen

Primoz Roglic is 29e geworden in de tweede rit van de Tirreno-Adriatico. De Sloveen van Team LottoNL-Jumbo was door zijn ploeggenoten in de juiste positie gebracht voor de steile klim naar Pomarance en bleef daarna bij de groep met favorieten. Zdenek Stybar (Etixx - Quick Step) won de etappe.

 

De tweede etappe van de Tirreno-Adriatico verliep lange tijd rustig. BMC Racing Team hield de voorsprong van de kopgroep onder controle, waardoor de focus al snel op de laatste 15 kilometer lag. “Dat was voor ons het punt waarop we van voren wilden zitten met Primoz Roglic en Enrico Battaglin”, zei ploegleider Jan Boven na de rit. “Enrico moest kort daarvoor helaas van fiets wisselen, en was niet op tijd van voren. Primoz werd op het laatst uitstekend geholpen door Timo Roosen en Tom Leezer. Zij hebben hem aan de voet van de klim afgezet en Timo kon vervolgens nog een tijdje bij hem blijven.”

 

Verbeteren

Roglic was zijn ploeggenoten na afloop dankbaar, want het kiezen van de juiste positie kost hem nog moeite. “Ik moest op tijd van voren zitten en daar hebben de mannen met goed bij geholpen”, zei hij. “Ik heb mijn ploeggenoten daar ook nog hard voor nodig. Op de klim zelf ging het vervolgens prima. Ik kon de kopmannen vrij makkelijk volgen. Aan het einde van de etappe ben ik gewoon blijven volgen. Daar had ik misschien meer aan de overwinning moeten denken. Dat is een punt om te verbeteren voor mij. Aan de andere kant denk ik ook aan het algemeen klassement en is het goed om zo min mogelijk energie te verspillen.” 

 

Sprinttrein

De klassementsrenner van Team LottoNL-Jumbo hoeft vrijdag dan ook als enige niet te helpen bij het voorbereiden van de sprintkansen van Moreno Hofland. “We gaan er morgen voor om de sprinttrein in stelling te brengen”, gaf Boven aan. “Daar kan iedereen een bijdrage aan leveren, behalve Primoz. Het is een mooie uitdaging om Moreno weer uit te spelen. Het voorbereiden van een massasprint is een mooie mix tussen wat we vandaag en gister met de ploeg hebben gedaan.”

Related updates