Roglic handhaaft zich in langste rit

Primoz Roglic van Team LottoNL-Jumbo heeft de langste etappe in de Tirreno-Adriatico goed overleefd. De 216-kilometerlange rit werd gewonnen door de Stephen Cummings (Dimension Data). De Brit kwam solo over de streep in Foligno. 

Vroeg in de etappe ontsnapte Maarten Tjallingii met een achttal renners. Maar het peloton liet niet begaan. Kort erop reed de kopgroep van de dag weg met vier man en maakten de ploegen zich op voor een lange achtervolging richting de finale.

 

“Er werd snel gestart en gevochten om in de juiste ontsnapping te zitten”, vertelde ploegleider Addy Engels. “Het was vooral een lange en lastige dag. De renners moesten constant vechten voor hun posities en dat kost kracht. Onze jongens hebben Primoz Roglic heel goed beschermd en uit de wind gehouden. Primoz moest zijn klassement verdedigen en dat is gelukt. Primoz moet zich focussen op de klassementsrenners en zijn klassement verdedigen. Dat lukte vandaag goed."

 

“Vandaag was een heel nerveuze dag met veel wind”, zegt Roglic. “Je zat nooit echt lekker op je plek. De mannen hebben mij heel goed beschermd en daar ben ik ontzettend blij mee. Ik werd prima afgezet aan de voet van de laatste klim en kon mijn positie bij de klassementsrenners verdedigen."

De etappe van morgen naar Monte san Vicino werd, als gevolg van de voorspelde sneeuw en koude regen door organisator RCS Sport geannuleerd. De wedstrijd wordt op maandag weer hervat met de rit naar Cepagatti.

 

 

 

Related updates