Van der Lijke en Wynants blikken vooruit op wegwedstrijd Europese Spelen

Team LottoNL-Jumbo is zondag tijdens de wegwedstrijd van de Europese Spelen in Bakoe met twee renners vertegenwoordigd. Nick van der Lijke draagt in de hoofdstad van Azerbeidzjan namens Nederland het oranje, terwijl Maarten Wynants voor België aan het vertrek verschijnt.

“Ik heb het parcours gezien op YouTube”, aldus Van der Lijke. “De laatste rit in de Ronde van Azerbeidzjan ging over het hetzelfde rondje, dus die etappe is een ideale graadmeter. Ik verwacht dat het een open koers wordt. Zeker met de klim in het parcours is het afwachten hoe het gaat lopen.”

Van der Lijke rekent zondag op goede benen. In mei reed hij zijn eerste grote ronde uit, de Giro d’Italia. “Ik ben goed uit de Giro gekomen en heb daarna ook lekker kunnen trainen. Ik zie de wedstrijd met vertrouwen tegemoet.”


De jonge Zeeuw kijkt er naar uit om Nederland te vertegenwoordigen op de Europese Spelen. “Ja, ik vind het geweldig. Zeker omdat het evenement voor de eerste keer plaatsvindt. Ik ben enorm benieuwd hoe de sfeer gaat zijn.”

Maarten Wynants
Maarten Wynants heeft net als Van der Lijke de slotrit van de Ronde van Azerbeidzjan teruggekeken. “Het is een typisch WK-rondje. Er is op voorhand altijd veel discussie over het parcours, maar ik wil het zelf altijd hebben ervaren voordat ik bepaal hoe het zit. Gelukkig kunnen we twee dagen verkennen in Bakoe.”


Wynants rijdt zondag in dienst van Tom Boonen. “Als je het parcours bekijkt, wordt het een uitdaging, maar ik ben gemotiveerd”, aldus de Belg die met het Critérium du Dauphiné een aangename voorbereidingswedstrijd kende. “Het was een behoorlijk zware week, er werd flink gekoerst.”

De wegrace van de Europese Spelen is 216 kilometer lang. Het peloton rijdt zondag 16 rondjes over een 13,5 kilometerlang parcours door Bakoe.


Selectie Nederland:
Nick van der Lijke, Pim Ligthart, Niki Terpstra & Wouter Wippert.


Selectie België:
Maarten Wynants, Tom Boonen, Tiesj Benoot, Jens Keukeleire, Gianni Meersman & Stijn Vandenbergh.

Related updates