Aankomst eerste rit Noorwegen te lastig voor rassprinters

Tijdens de eerste etappe van de Ronde van Noorwegen kon Team LottoNL-Jumbo geen potten breken. Dylan Groenewegen kwam als 54e over de streep. Edvald Boasson Hagen won de openingsrit van zijn thuiskoers.


“Het was een sprint waarvan de laatste twee kilometer bergop waren”, analyseert Dylan Groenewegen de aankomst. “Morgen ligt mij beter. Alles is hier glooiend en elke dag moeten we heuvels over. Morgen is het een vlakkere aankomst.”


Al vroeg reed er een kopgroep weg die meer dan acht minuten voorsprong kreeg. Het peloton controleerde en de vluchters werden vroeg gepakt. In de finale probeerden nog enkele renners, onder wie Lars Boom, weg te komen, maar uiteindelijk eindigde de eerste etappe in een sprint met een omvangrijke groep.

“Natuurlijk probeer je wel om mee te sprinten, maar we wisten op voorhand dat dit een lastige aankomst ging worden”, aldus ploegleider Nico Verhoeven. “We zagen een aantal sprinters lossen toen Dylan er nog bij zat. Dan hoop je toch om mee te kunnen sprinten. Helaas bleken de laatste twee kilometer ook voor hem te zwaar.”

Related updates