Aanval Lindeman niet beloond

Tom Leezer was vandaag met een 34e plaats de eerste Team LottoNL-Jumbo renner aan de finish in de tweede etappe van de Tour of Britain. De zege in de 188,2-kilometerlange rit ging naar Julian Vermote. De Belg van Etixx-Quickstep hield Steve Cummings (Team Dimension Data) op de steile slotklim van de zege af en trekt morgen ook de leiderstrui aan.

Vanaf de start in Carlisle regende het aanvallen. Na een paar kilometer wedstrijd vormde zich een grote kopgroep van 15 renners met daarbij Tom Leezer en Bert-Jan Lindeman van Team LottoNL-Jumbo. De voorsprong van de 15 koplopers liep op tot vijf minuten toen ze het heuvelland van het Lake District in reden. Op de beklimmingen viel de groep uiteen en kwam Bert-Jan Lindeman voorop te zitten in een groep van vijf renners.

Kramp
“Het was een heel lastige rit met veel draaien en keren en de nodige beklimmingen”, vertelde Bert-Jan Lindeman. “Ik voelde me sterk en voerde de forcing op een lastige klim op 30 kilometer van de meet. Ik reed weg met vier andere renners. Vanuit de achtergrond waren de favorieten op komst. Op 15 kilometer van het einde kreeg ik helaas kramp en met verse sterke renners die net waren aangesloten, zat er voor mij geen mooie klassering in vandaag.”

Koersverloop
De kopgroep reed een mooie voorsprong bij elkaar, maar toen kwamen Team Movistar en One Pro Cycling op kop te rijden. Een koersverloop dat een streep zette door de plannen van ploegleider Merijn Zeeman.

“We wilden meezitten omdat we vandaag kansen zagen”, vulde ploegleider Merijn Zeeman, Lindeman aan. “Het zag er allemaal heel gunstig uit maar het koersverloop zat niet helemaal mee omdat Movistar begon met achtervolgen. Als het gat uiteindelijk anderhalve minuut is, weet je dat de koers een andere wending gaat nemen. De favorieten sprongen weg uit het peloton en slokten de kopgroep op. Paul Martens reed op dat moment lek en kon niet meespringen en zo verloren we de grip op de koers.”

Dinsdag
Morgen volgt een etappe van bijna 180 kilometer met het nodige klimwerk. “Ik ben heel tevreden over mijn conditie en ga proberen morgen weer mee te zitten”, besloot Bert-Jan Lindeman. Dylan Groenewegen die gisteren ten val kwam overleefde de dag zonder moeite en pijntjes en kwam in een grotere geloste groep op iets meer dan 13 minuten binnen.

Related updates