Aanval Lindeman strandt in laatste kilometer van Volta Catalunya rit 6

Bert-Jan Lindeman is na een lange aanval in de zesde etappe van de Volta Ciclista a Catalunya in de laatste kilometer teruggepakt door het peloton. De renner van Team LottoNL-Jumbo was met nog drie andere renners overgebleven uit de oorspronkelijke kopgroep van 9 man en werd met nog 200 meter te gaan voorbij gereden door een sprintend peloton. Davide Cimolai (Lampre - Merida) won de etappe.

 

Tijdens de vijfde etappe van de Volta Ciclista a Catalunya hadden de mannen van Team LottoNL-Jumbo al flink gestreden om in de kopgroep te komen en dat was zaterdag niet anders. Primoz Roglic, Robert Gesink en Bert-Jan Lindeman waren regelmatig onderdeel van groepjes die uit het peloton ontsnapten. Uiteindelijk slaagde Lindeman erin om bij de uiteindelijke ontsnapping te zitten. “Het was een mooie kopgroep met goede renners”, gaf ploegleider Frans Maassen na de etappe aan. “Toch kregen ze niet de ruimte waar we op rekenden. Dat ze nog zo ver komen, is eigenlijk onmogelijk. Ze worden pas in de sprint teruggepakt en dat is natuurlijk heel zuur.”

 

Niet omgekeken

Lindeman zelf baalde na afloop van het resultaat. “Toen het met nog een kleine 15 kilometer te gaan weer een beetje omhoog liep en de wegen smaller werden, dacht ik dat we weer iets meer kans van slagen hadden”, gaf hij aan. “We reden elkaar eraf in de kopgroep, dus het tempo lag hoog. De laatste kilometers hebben we goed kop over kop gereden. Met nog 2 kilometer te gaan hoorde ik dat we nog maar 8 seconden voorsprong hadden. Vanaf dat moment heb ik niet meer omgekeken en ben ik vol voor de overwinning gegaan.”

 

Dat zorgde ervoor dat het overheersende gevoel na de etappe er één van teleurstelling was. “Gisteren hebben we ook gestreden en hadden we een vervelend gevoel omdat we niet mee zaten”, concludeerde Maassen. “Vandaag waren we wel mee, maar is het gevoel niet beter omdat Bert-Jan vlak voor de finish strandt.”

Related updates