Aanvallend Team LottoNL-Jumbo laat zich zien in Romandië

Team LottoNL-Jumbo heeft zich vandaag aanvallend getoond in de Ronde van Romandië. Tijdens de eerste rit in lijn, leidde de ploeg de achtervolging op de vroege vlucht. Op de slotklim probeerden Robert Gesink en Primoz Roglic weg te rijden. Beide mannen eindigden net als Antwan Tolhoek in de eerste groep. Michael Albasini won de sprint en Fabio Felline blijft leider.


“De uitslag is niet wat wij hoopten, maar ik heb een sterke ploeg gezien”, aldus ploegleider Grischa Niermann na de finish. “Niet alleen de ploeg in het algemeen, maar ook Primoz en Robert geven een hele sterke indruk. Dat is een goed teken voor de komende dagen.”


De vroege vlucht kreeg al snel een grote voorsprong en de ploeg van de leider controleerde de boel. Wij hebben met zestig kilometer te gaan onze verantwoordelijkheid genomen om het gat toch kleiner te maken. In een korte tijd reden we het peloton een stuk dichterbij en wisten we dat we op de slotklim voor de zege konden gaan.


Team LottoNL-Jumbo deed er op de klim alles aan om voor de ritzege te gaan. “Robert heeft het geprobeerd en ook Primoz heeft aangevallen. De slotklim was niet steil genoeg om echt een forcing door te voeren. Dan wordt het sprinten met zestig man en daarin werden we te ver naar achteren gedrukt. Een belangrijk doel was het klassement van Primoz behouden en dat is gelukt.” Roglic staat nu vierde in het algemeen klassement, op negen seconden van de leider.

Related updates