Achtste plek LottoNL-Jumbo in geanimeerde Hammer Climb

De Hammer Climb, de eerste van drie disciplines tijdens de Hammer Series Limburg, is gewonnen door Team Movistar. Voor LottoNL-Jumbo scoorde Victor Campenaerts de punten door direct vanaf het begin mee te zitten. In totaal verzamelde de Belgische hardrijder 27,7 punten en daarmee eindigde Team LottoNL-Jumbo op de achtste plaats in het voorlopige algemeen klassement.

 “Het was een zeer explosieve start en dat ligt me wel goed”, zei Campenaerts direct na de ouverture in Limburg. “We reden direct met een grote groep weg. Uiteindelijk waren we met vijf man en toen wilde Team Movistar het gat dichtrijden voor de punten. Dat is wel heel anders dan normaal koersen. Daarna kwam ik in de achtervolgende groep te zitten.” 

In de voorlaatste ronde maakte Campenaerts de oversteek van de achtervolgende groep naar de leiders, waarna hij zelf nog in de aanval ging. “Op het vals plat heb ik het geprobeerd, maar Carlos Betancur was heel sterk vandaag.” 

De reden voor de laatste aanval van Campenaerts was de positie van LottoNL-Jumbo in het algemeen klassement. “Je moet als ploeg bij de acht beste ploegen staan om op zondag in de tweede groep te mogen starten en mee te mogen doen om de overwinning. We stonden acht punten achter op Lotto-Soudal en zij hadden niemand meer mee. Uiteindelijk word ik nog vierde en dat was voldoende om over Lotto-Soudal te gaan. Daaruit putte ik motivatie om er op het eind nog eens vol voor te gaan. Dat geeft dan toch een veel euforischer gevoel, dan wanneer je in een ‘gewone’ koers vierde zou worden.”

Campenaerts zag de voordelen van de relatief korte Hammer Climb. “Het rijden om de punten, dat is wel tof. Maar ik denk vooral dat kortere koersen attractiever zijn. In de Giro zaten veel ritten van meer dan tweehonderd kilometer. Dat is makkelijk te controleren. Dit was maar zeventig kilometer. Als er vijf man wegrijdt, dan valt dat niet te controleren en dat zorgt voor een hele attractieve koers.” 

Morgen staat de Hammer Sprint op het programma. Er zullen acht vlakke ronden van 12,4 kilometer afgelegd worden. Elke passage van de finishlijn zijn weer punten te verdienen voor het algemeen klassement. Zondag volgt dan de Hammer Chase, het slotstuk van de allereerste Hammer Series. Het belooft een mooi weekend te worden in Limburg, want de goedbezochte Hammer Climb smaakt absoluut naar meer.


Related updates