Amund Grøndahl Jansen zevende in openingsetappe Tour des Fjords

Amund Grøndahl Jansen sprintte vandaag naar een zevende plek in de eerste etappe van de Tour des Fjords. De rit naar Førde werd gewonnen door de Belg Dries van Gestel. Hij bleef samen met drie vluchtgenoten een sprintend peloton voor. Grøndahl Jansen werd derde in de groepssprint.

“We hebben de lead-out geoefend en de mannen deden het erg goed”, aldus Amund Grøndahl Jansen. “Helaas werd ik nog door twee man voorbij gereden, dus wat mij betreft was het nog geen perfecte uitvoering.”

De beginfase was chaotisch. Veel renners probeerden weg te komen en namens Team LottoNL-Jumbo was het de Belg Gijs Van Hoecke die een aantal keer meesprong. “Het duurde lang voordat de kopgroep weg kon rijden en er werd hard gereden. Er was weinig controle in het peloton. Vier renners uit de kopgroep werden nooit gepakt, dus sprintten wij voor een vijfde plek.”

Thuiskoers

Na de Ronde van Noorwegen is dit opnieuw een thuiskoers voor de Noor. “Het is mooi om in mijn thuisland te rijden namens Team LottoNL-Jumbo. Het is mooi om mijn land aan mijn ploeggenoten te laten zien. En tijdens deze koers komen we ook in regio’s waar ik zelfs nog nooit geweest ben.”

De Tour des Fjords eindigt met een etappe naar Stavanger op zondag 28 mei.

Related updates