Attractief Team LottoNL-Jumbo kleurt finale Brabantse Pijl

Met een vijfde, negende en twaalfde plaats is een strijdvaardig Team LottoNL-Jumbo in de Brabantse Pijl karig beloond.Bert-Jan Lindeman en Victor Campenaerts zaten in de beslissende vlucht en hadden tot het allerlaatste moment zicht op het ereschavot. De Italiaan Sonny Colbrelli won de 57ste editie van de Brabantse Pijl.


“We hebben er alles aan gedaan”, aldus een moegestreden Bert-Jan Lindeman. “Victor is een aantal keer weggereden en ook ik heb het geprobeerd. Soms moet je geluk hebben en dan valt het een keer wel goed.” Met nog vijftig kilometer te gaan trok Campenaerts ten aanval en hij kreeg een aantal mannen mee. Bij het ingaan van de laatste ronde van 23 kilometer sloot er een groep met daarin ook Lindeman aan. In de ultieme finale kwam het peloton nog dichtbij, maar slechts twee renners slaagden erin het gat te dichten. Er mocht uiteindelijk tien man sprinten om de overwinning.


Spelletje


Lindeman, die vijfde werd, glunderde na de finish. “Elkaar proberen te slim af te zijn in de kopgroep: dat spelletje bevalt mij enorm. Dit is mijn manier van koersen. Zo ben ik op mijn best”, zegt de Drent. “We hebben een supergemotiveerde ploeg die wil koersen. Het team waarmee we in Catalonië en Baskenland reden, is strijdvaardig. Wij willen er elk moment in vliegen. Het is leuk om zo te koersen.”


Prettig


Voor ploegleider Addy Engels is dat prettig werken. “We zaten altijd waar we wilden zitten en dat was voorin. Ons plan was om agressief te koersen vanaf het moment dat we op de plaatselijke ronden kwamen. En dat hebben we gedaan. Het is mooi dat mannen zoals Lindeman en Campenaerts met die strijdwijze voor de winst kunnen rijden. Uiteindelijk blijkt Lindeman een van de sterkste van de kopgroep. Het is jammer dat hij in de sprint nog even moest gaan zitten. Deze finish is eerlijk en dat Colbrelli dan wint, is geen verrassing. Ik ben blij dat we op deze manier hebben kunnen koersen."


Volgens Engels zijn niet alleen Lindeman en Campenaerts in goede vorm. “We zaten met twee man goed van voren en ook daarachter hadden wij nog goede mannen. Van voren reden Lindeman en Campenaerts voor de winst. Dan is het daarachter voor Juanjo Lobato en Paul Martens de taak om de besten te volgen. Mocht het gat dicht worden gereden, konden zij nog voor een prijs rijden. Paul Martens was, net als in Baskenland, heel sterk en wordt in de sprint om de elfde plek tweede achter Matthews. Dat is heel netjes.”

Related updates