Battaglin 8e in 4e etappe Ronde van Polen

Enrico Battaglin heeft in de massasprint van de vierde etappe in de Ronde van Polen de rol van Moreno Hofland overgenomen. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo had een mindere dag, waardoor de Italiaan de kans kreeg. Hij sprintte naar de 8e plaats. Fernando Gaviria (Etixx - Quick Step) won de etappe.

“Het was niet de bedoeling dat Enrico Battaglin moest sprinten, vandaag”, zei ploegleider Addy Engels. “Moreno Hofland had een mindere dag en kon niet bij het peloton blijven. Daardoor hebben we automatisch de switch gemaakt. Het was vandaag lastiger dan gisteren. De hellingen waren zwaarder en het was meer draaien en keren. Het was moeilijk voor Enrico om een goede sprint af te leveren. Hij moest zichzelf grotendeels in positie brengen.”

“Toen bleek dat Moreno vandaag niet kon sprinten, wilde ik een goede finale rijden”, gaf Enrico Battaglin aan. “Ik had niet genoeg vertrouwen om er genoeg uit te halen. Het had beter gekund, ik ben niet tevreden met deze 8e plaats. Het was moeilijk voor mij, want ik moest het alleen doen en er waren nog genoeg sprinters vooraan.”

Enrico krijgt zaterdag misschien nog een kans op een goed resultaat. “Het kan, morgen”, concludeerde Engels. “Als hij overleeft, heeft hij meteen een grote kans op de ritzege. Het gaat er opnieuw vanaf hangen hoe er wordt gekoerst. Daarnaast houden wij ons ook bezig met het klassement van Primoz Roglic.”

Related updates