Battaglin net buiten top tien in tweede rit Dauphine, Bouwman in bergtrui

Enrico Battaglin is als elfde gefinisht in de tweede rit van het Critérium du Dauphiné. De 191-kilometerlange etappe eindigde in een massasprint die gewonnen werd door de Fransman Arnaud Démare. Thomas De Gendt blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

 

Na enkele schermutselingen in de beginfase van de wedstrijd reed Koen Bouwman weg in het gezelschap van Brown, Combaud en Delage. De laatst genoemde, ploegmaat van Démare, liet zich terugzakken naar het peloton. 

 

“Ik wilde me graag deze week laten zien en dat lukte vandaag”, vertelde Koen Bouwman. “We reden met vier man weg toen de renner van FDJ zich liet terugzakken zijn we volle bak met zijn drieën doorgereden.”

 

In het peloton controleerde de sprintersploegen de wedstrijd waardoor de voorsprong zich beperkte tot maximaal 3:30 minuut. 

 

“Ik begreep al snel dat het een kat-en-muis spel werd. Toen heb ik onderweg de nodige bergpunten gesprokkeld en mag ik morgen in de bergtrui starten. Zo heb ik aan de vlucht nog iets overgehouden.”

 

Ploegleider Grischa Niermann zag vandaag wederom een harde koers. 

 

“Het was een lastige en pittige rit vandaag”, analyseerde Niermann. “De sprintersploegen lieten Koen en de anderen niet wegrijden en ook Astana had andere plannen met Lutsenko die de sprong van het peloton naar de kopgroep kon maken en vlak voor de finish werd gegrepen. We hebben nog met Enrico Battaglin geprobeerd mee te sprinten. Hij finisht net buiten de top tien op de elfde plek. De komende dagen blijven we vechten voor de prijzen.”

 

De etappe van morgen ziet er op papier bijna hetzelfde uit als de eerste twee etappes. De 184-kilometerlange rit van Le Chambon-sur-Lignon naar Tullins kent drie beklimmingen van de vierde categorie en één van de derde. 


 

Related updates