Battaglin sprint opnieuw toptien in de Giro

Enrico Battaglin is zevende geworden in de zevende etappe van de Giro d’Italia. De Italiaan van Team LottoNL-Jumbo finishte op twee seconden achter de snelste sprinters. Steven Kruijswijk werd in dezelfde tijd 29e en verliest geen tijd op zijn concurrentie. Caleb Ewan won de rit en Bob Jungels blijft leider.


De rit was 224 kilometer lang en had het typische verloop van een sprintersrit. Een kopgroep van twee kreeg een voorsprong en werd in de finale ingerekend.


Wegkapitein Bram Tankink vond het een prima dag. “Dit was een heerlijk dagje. Een mooie herstelrit, ondanks dat we vijf uur en veertig minuten op de fiets zaten. Er werd niet zo hard gereden, maar dan is de finale vaak extra hectisch omdat iedereen nog fris zit. Uiteindelijk zat Steven goed van voren toen we de stad in gingen en dat was het belangrijkste."


In de finale dook het peloton de smalle straten van Alberobello in. Net voordat de hectiek begon, zorgde de ploeg dat Kruijswijk in een perfecte positie zat.


"Het viel eigenlijk nog wel mee wat betreft de hectiek", vond Stef Clement, die het kopwerk niet schuwde. "Als je te laat naar voren probeert te komen, kom je er gewoon niet meer.”


Ondanks de smalle straatjes en de vele bochten in finishplaats Alberobello zaten de mannen van Team LottoNL-Jumbo goed voorin. “Gelukkig hadden we op het goede moment Steven voorin, want je ziet dat het niet makkelijk was om naar voren te rijden.”

Related updates