Battaglin zesde in tweede Giro-rit

Steven Kruijswijk is de tweede etappe van de Giro d’Italia goed doorgekomen. De Nederlandse kopman van Team LottoNL-Jumbo werd de hele dag van voren gehouden en kwam als 25e over de streep in Tortoli. Enrico Battaglin sprintte naar een zesde plek achter winnaar en nieuwe rozetruidrager André Greipel.


"Wat ik gisteren niet goed deed, deed ik vandaag wel goed”, aldus Steven Kruijswijk na de finish. De kopman van Team LottoNL-Jumbo finishte in het peloton in dezelfde tijd als de winnaar.


“Ik kijk vandaag met een prettiger gevoel op de etappe terug dan gisteren. We waren vandaag een stuk scherper. We zaten voorin en verloren geen tijd", aldus Kruijswijk. "Gisteren was ik te afwachtend en dacht ik er misschien te gemakkelijk over. We hebben ons vanochtend op scherp gezet en dat werkte goed. We zaten de hele dag van voren en de jongens hebben mij de hele dag uit de problemen gehouden.”


De etappe was 220 kilometer lang en de renners moesten een aantal bergen over. Op de top van de laatste klim werd de vroege vlucht ingelopen en ging het peloton volgas de afdaling in.


Kruijswijk werd in de afdaling door onder anderen Jos van Emden constant bij de topvijftien van het peloton gehouden. “Het was een lange dag met veel wind. Dat betekent dat je attent moet blijven en dat is vandaag goed gelukt”, besluit Kruijswijk.


Battaglin sprint naar zesde plaats


De eerste renner van Team LottoNL-Jumbo was de Italiaan Enrico Battaglin. Hij kwam als zesde over de streep. “Het belangrijkste is dat we Steven veilig door de etappe loodsten. In de finale kon ik mijn eigen gang gaan in de sprint. Ik zat in een goede positie en het is een mooie bonus dat ik als zesde eindigde.”


De tweevoudige etappewinnaar werd gisteren dertiende en stijgt na vandaag naar de tiende plek in het algemeen klassement.


Related updates