Bennett blijft 12e in Vuelta-klassement

George Bennett van Team LottoNL-Jumbo is als 27e geëindigd in de zware 15e etappe van de Vuelta. De korte rit werd na een zinderende strijd gewonnen door Gianluca Brambilla (Etixx - Quickstep). Nairo Quintana (Movistar) vergrootte zijn voorsprong op de concurrentie in het algemeen klassement en lijkt af te stevenen op de eindzege. George Bennett verdedigde zijn 12e plaats in het algemeen klassement. 

De etappe begon super snel met een verrassingsaanval van Nairo Quintana en Alberto Contador (Team Tinkoff). De twee klassementsrenners verrasten Team Sky volledig. In het gezelschap van 12 andere renners sloegen ze een gat van ruim 2 minuten op Chris Froome. George Bennett kon zich in de groep van Froome handhaven en stelde daarmee zijn positie in het algemeen klassement veilig.

Gruppetto
“De rit begon met een knallende demarrage van de toppers”, zei ploegleider Addy Engels. “Zij splitsten het peloton in drie groepen. Wij zaten met George in de tweede groep maar alle andere mannen moesten passen en reden in de gruppetto van dik 90 man de etappe uit.”

Jasje uitgedaan
Het eerste uur werd maar liefst afgelegd met 45,7 kilometer per uur. De strijd om de rode leiderstrui was in volle gang en niemand wilde opgeven. George Bennett hield lang stand in de groep van Team Sky-kopman Chris Froome en gaf aan de finish iets meer dan 3 minuten toe op winnaar Bramilla.

“König (Team Sky) valt uit de top van het klassement weg en De La Cruz (Etixx - Quickstep) komt voorbij. Hij blijft dus 12e en dan heb je het na de etappe van gisteren goed gedaan. George reed gisteren in de aanval met Gesink en heeft toen een jasje uitgedaan”, besloot Engels. 

 Morgen rijden de renners een 156-kilometerlange rit naar Peñíscola om overmorgen weer te mogen rusten. 

Related updates