Bennett derde in koninginnenrit California

George Bennett is als derde gefinisht in de vijfde rit van de Ronde van Californië. De korte koninginnenrit werd gewonnen door Andrew Talansky die Rafal Majka en George Bennett te snel af was op Mount Baldy. Robert Gesink kwam als negende over de meet. In het algemeen klassement blijft Bennett tweede achter Majka. Gesink staat nu op de achtste plaats.

De rit naar de top van Mount Baldy werd kleur gegeven door een vroege vlucht met Bert Jan Lindeman. In de kopgroep van 22 renners was Machado de gevaarlijkste man. Op vijftig kilometer van de meet nam Team LottoNL-Jumbo het heft in handen. 

“De ploeg heeft mij vandaag fantastisch ondersteund”, vertelde Bennett na de finish. “Bora liet de kopgroep verder uitlopen en toen hebben wij de achtervolging opgepakt. Ik reed voor de overwinning, maar moest in de finale mijn meerdere erkennen in Talansky en Majka.”

Bennett vervolgt zijn verhaal na de koninginnenrit. “Mijn ploeggenoten kunnen trots zijn op wat ze vandaag hebben gepresteerd. De jonge mannen hebben dit heel goed gedaan. Ik neem deze ervaring mee naar de volgende koersen.” 

Morgen wordt de Ronde van Californië vervolgt met een individuele tijdrit van 24 kilometer in Bear Lake.

Related updates