Bennett derde in koninginnenrit Tour of California

George Bennett heeft met een sterke beklimming naar Gibraltar Road een derde plaats afgedwongen in de koninginnenrit van de Amgen Tour of California. De klimmer van Team LottoNL-Jumbo moest alleen winnaar Julian Alaphilippe (Etixx - Quick Step) en Peter Stetina (Trek - Segafredo) voor zich dulden. Die drie bepalen in dezelfde volgorde de top-3 van het algemeen klassement.

 

“Dit was samen met de tijdrit de belangrijkste rit voor het klassement”, zei ploegleider Frans Maassen. “De beklimming naar Gibraltar Road was 12 kilometer lang en erg zwaar. Het was ons doel om George Bennett en Alexey Vermeulen zo goed mogelijk af te zetten aan de voet van die berg. Dat lukte met George prima, maar Alexey verloor het wiel van de mannen. Vervolgens reed George een prachtige klim en eindigt hij heel knap als derde.”

 

Colorado

Daarmee verbaasde Bennett zichzelf enigszins. “Ik wist niet hoe goed ik zou zijn omdat ik ziek was tijdens de voorjaarsklassiekers”, gaf de Nieuw-Zeelander aan. “Ik ben blij met wat ik vandaag heb kunnen laten zien. Ik wil mijn teamgenoten bedanken voor de hulp die ze me vandaag geboden hebben. Het heeft ook geholpen dat de ploeg me de kans heeft gegeven om te trainen in Colorado. Daar heb ik mijn vorm weer kunnen opbouwen.”

 

De Tour of California gaat woensdagnacht door met een lastige vierde etappe. “Het is een lange rit waar een ontsnapping het misschien kan halen”, zei Maassen. “De wind kan ook een rol spelen, maar de verwachting is dat die schuin tegen staat, dus dat maakt het minder spannend.”

Related updates