Bennett en Gesink zonder tijdsverlies naar koninginnenrit California

George Bennett en Robert Gesink hebben tijdens de vierde rit in de Ronde van Californië geen tijd verloren. Ondanks dat de rit naar Santa Clarita het op papier een sprintersrit was, zorgde de wind voor verschillende gaten in het peloton. De Amerikaan Ewan Huffman won vanuit de kopgroep en Rafal Majka blijft leider. Bennett staat tweede en Gesink vijfde in het algemeen klassement.


“Onze jongens zaten de hele dag goed voorin en hebben Robert en George goed gesteund”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “Het was vooral de laatste zes kilometer goed opletten. Door de hoge snelheid en de wind viel het peloton in verschillende groepen uit elkaar. George en Robert zaten op dat moment goed voorin.”


Wat een sprintersrit zou gaan worden, eindigde in een sprint tussen vijf koplopers. “Er reden vijf man weg en er was in eerste instantie controle van de sprintersploegen. Toch bleef de voorsprong groeien en met nog zeventig kilometer te gaan was het verschil nog negen minuten.”


Toch gaf het peloton het volgens Niermann zeker niet op. “Er werd hard gereden om het gat nog dicht te krijgen. Het glooiende landschap en de wind zorgde voor een harde koers. Door de hoge snelheid was het bijna in waaiers uit elkaar gevallen.”


Morgen staat de rit naar Mount Baldy op het programma. Door de winst in deze rit wist Gesink in 2012 het algemeen klassement op zijn naam te schrijven. Niermann heeft vertrouwen voor deze rit. “Morgen is het D-day. We staan er goed voor en we hebben alle vertrouwen dat onze kopmannen ook morgen de wedstrijd kunnen bepalen.”

Related updates