Bennett pakt eindzege in WorldTour-wedstrijd Tour of California

George Bennett heeft de Tour of California op zijn naam geschreven. In de laatste etappe naar Pasadena kwam zijn leiderspositie nooit serieus in gevaar. Voor de 27-jarige Nieuw-Zeelander is de overwinning zijn eerste profzege. Hij laat Rafal Majka en Andrew Talansky achter zich in het klassement. De laatste rit werd gewonnen door Evan Huffman. 

 

Team LottoNL-Jumbo had in de laatste rit de touwtjes stevig in handen, maar kreeg de overwinning niet cadeau. De rit startte in High Mountain en na een lange afdaling kregen de renners twee cols van tweede categorie en een van derde categorie voorgeschoteld. Ondanks de vele aanvallen kraakten het team en leider George Bennett niet. In de finale reed een ongevaarlijke groep weg, waarna Huffman als winnaar uit de bus kwam.

 

“Het was een heel hectische dag. We dachten alles onder controle te hebben, maar toen begonnen de aanvallen te komen”, vertelde Bennett. “We moesten flink aan de bak en het was honderd kilometer lang vechten. Pas toen ik onder de vlag van de laatste drie kilometer door reed, wist ik dat ik gewonnen had. Ik kwam even onder druk te staan, maar het team heeft sterk gereden."

 

Voor Team LottoNL-Jumbo is het de eerste eindzege in een WorldTour-wedstrijd sinds 2013. Dit seizoen was de ploeg tot dusver tien keer succesvol.

 

“Ik ga hierop verder bouwen”, vervolgde Bennett. “Deze zege gaat voor mij een groot verschil maken. Zo wil ik in de toekomst ook in Europa koersen.” 

 

Bennett legde de basis voor de eindzege in de individuele tijdrit van gisteren. Voor Team LottoNL-Jumbo zijn tijdrijden en kortere etappekoersen met tijdritten focusgebieden. De afgelopen maanden heeft het team, in nauwe samenwerking met Shimano, Lazer en Bianchi, veel geïnvesteerd in het testen van het materiaal en de fietspositie in de windtunnel. Dat levert nu niet alleen een goede tijdrit op, maar ook een eindzege op het allerhoogste niveau.


 

Related updates