Bennett tweede en Gesink vijfde in Californië

George Bennett is tweede geworden in de tweede rit van de Ronde van Californië. De renner van Team LottoNL-Jumbo moest in San José de Pool Rafal Majka nipt voor zich laten. Achter de kopgroep van vier werd Robert Gesink vijfde.


“Ik reed dertig seconden zo hard als ik kon”, aldus Bennett over zijn ontsnapping. “Toen de andere vluchters kwamen aansluiten werkten we goed samen en wist ik dat we dezelfde ambities hadden."


Team LottoNL-Jumbo liet de koers ontploffen op Mount Hamilton, de zwaarste klim van de dag. De ploeg zette zichzelf op kop en al snel brak het peloton in stukken. “We hadden al een tijd geleden besloten om de koers hard te maken. We hebben een jonge gemotiveerde ploeg. Iedereen reed zich helemaal leeg op kop van het peloton. Het is balen dat ik het dan niet af kan maken", zei de runner-up na afloop.


Net voor de top van de Hamilton, met nog vijftig kilometer te gaan, reed Bennett weg en kreeg hij Majka, Boswell en Morton met zich mee. Zij werkten goed samen en op de slotklim was het man tegen man. Na verschillende aanvallen sprintte Majka en Bennett voor de zege. De Pool won met klein verschil en pakt ook de leiderstrui. Bennett werd tweede en mocht het podium op als strijdlustigste renner.

Gesink

Robert Gesink sprintte naar de vijfde plek op 37 seconden van de vier leiders. Ook Gesink is blij met de sterke ploeg. “We hebben alles gegeven en toen is George weggereden. Ik denk dat op de Hamilton de vier beste renners wegreden. Het is jammer dat George dan niet wint, maar het zorgde er wel voor dat ik rustig kon wachten tot de sprint. Ik voel mij erg goed, maar George is in topvorm. Dat is een goed teken voor de komende dagen. Vandaag deden we het erg goed en ik hoop dat we dat de komende dagen kunnen herhalen.”

Afspraak

“Het is mooi dat het plan goed uitgevoerd wordt”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “We hebben gedaan wat we hadden afgesproken en de koers in handen genomen. Het jammer dat het niet beloond wordt met een overwinning."

De kopmannen staan er volgens Niermann goed voor.  “George was altijd overtuigd dat hij voorop zou blijven en was echt met de overwinning bezig. Het scheelde niet veel en daar baalt hij van. Voor het klassement heeft hij hele goede zaken gedaan. Daar zijn we wél blij mee.”

Related updates