Bianchi's Specialissima kent uitstekend debut

Met zijn 780 gram* is het Specialissima frame een game changer in de ultra lichte frames categorie.

De splinternieuwe Bianchi Speciallisima kende tijdens tiende etappe van de Tour de France een geweldig debuut. In de 167 kilometer lange etappe van Tarbes naar La Pierre-Saint-Martin was het Robert Gesink die een heuse show weggaf, door een aantal favorieten te doen lossen.


Met zijn 780 gram* is het Specialissima frame een game changer in de ultra lichte frames categorie. Dat komt mede door het gepatenteerde geïntegreerde anti-vibratie systeem van MSC Countervail®, ontwikkeld door NASA. De nieuwe ultralichte carbon-formule is specifiek samengesteld om de nervositeit van het ultralichte frame uit te vlakken. Door perfecte tractie en stabiliteit te genereren op hoge snelheden, houdt de Bianchi Specialissima controle bij zowel rappe versnellingen, als bij super snelle bochten, oftewel: een heuse klimmachine.

(*zwart frame, maat 55, +/- 5%).


De Specialissima kenmerkt zich door de hanteerbaarheid op verschillende ondergronden. Ook het verschil in handelingen kan de fiets uitstekend aan. Of het nou een acceleratie is of een bocht op hoge snelheid, de Specialissima heeft het onder controle. Bijkomend voordeel voor de wielrenners is doordat de fiets de schokken absorbeert, er geen extra energie daar aan moet worden verspild. Alle energie gaat nu volledig naar het fietsen zelf, wat de prestaties ten goede komt. Het is een ware klimmachine, met ongeëvenaarde controle en precisie in de afdalingen.

Related updates