Blik op morgen

LottoNL-Jumbo renner Dylan Groenewegen is als 21e gefinisht in de derde rit van de Tour of Britain. Ian Stannard van Team Sky won de 180-kilometerlange rit en bezorgde de Britten de eerste zege in hun eigen ronde. Julian Vermote (Etixx - Quickstep) blijft aan de leiding in het algemeen klassement. De Belg heeft een voorsprong van zes seconden op Stephen Cummings (Team Dimension Data).

 

Stannard trok met drie landgenoten van af de start in Congleton in de aanval. Toen het viertal een flinke voorsprong nam, begon het team van leider Vermote aan de achtervolging. Aanvankelijk reed ook het team van sprinter Mark Cavendish op kop samen met LottoNL-Jumbo.

 

Achtervolgen
“We wilden vandaag over de bergen geraken en sprinten met Dylan Groenewegen”, vertelde ploegleider Merijn Zeeman. “We hielpen mee in de achtervolging maar plots hield Dimension Data op met de achtervolging en wilden ook de andere teams met sprinters niet meer meehelpen.”

 

Op 40 kilometer van de finish reed Stannard bij zijn vluchtmakers weg en ronde zijn solo indrukwekkend af. 

 

Woensdag
“De koers was gelopen en daar moet je je ook bij neer kunnen leggen”, vervolgde Zeeman. “We moeten vooruit kijken en niet terug. Morgen volgt de langste en misschien wel de zwaarste rit van de ronde. Die loopt helemaal door Wales en kent veel hoogtemeters. Morgen gaan we er weer voor.”

 

Related updates