Bouwman doet goede zaken in strijd om bergtrui Dauhpiné

Koen Bouwman heeft goede zaken gedaan in de strijd om het bergklassement in het Critérium du Dauphiné. De renner van uit Ulft zat voor de vierde keer deze ronde mee in de vlucht van de dag en pakte nog eens twintig bergpunten. Met 44 punten staat Bouwman nu stevig aan de leiding in het bergklassement. De rit met aankomst op de Alpe d’Huez werd gewonnen door Peter Kannaugh, die solo over de streep kwam. Beste renner van Team LottoNL-Jumbo was Stef Clement op plaats 23. 

“Het was een goede dag voor ons”, zei Grischa Niermann. “Koen zat weer mee in de vlucht van de dag en heeft veel punten gepakt voor de bergtrui. Toen ze begonnen aan de klim van de buitencategorie kon hij niet meer volgen, maar hij heeft ook vandaag weer ontzettend sterk gereden.” 

Stef Clement klom op weg naar de Alpe d’Huez tot op het laatste moment met de beste renners mee. “Stef had vandaag ook een goede dag. Onderweg gaf hij aan dat hij niet hele goede benen had. Totdat Richie Porte op twee kilometer van de meet aanging klom hij echter met de beste renners mee”, zei Niermann. 

Morgen staat de laatste etappe van de Dauphiné op het programma, met wederom vier pittige beklimmingen. “Morgen wordt een hele lastige dag”, keek Niermann vooruit. “Het is een korte rit, 115 kilometer, maar met vier hele lastige beklimmingen. Koen is nog niet zeker van de winst van de bergtrui. Als hij morgen op de eerste col van de dag punten weet te pakken is de trui zo goed als binnen, maar het is kijken hoe de koers morgen verloopt.”

Related updates