Brons voor Jan Smeekens op de 500 meter

Tijdens de NK Afstanden heeft Jan Smeekens in een tijd van 34,91 brons behaald op de 500 meter. De kortste afstand werd gewonnen door Dai Dai Ntab in een tijd van 34,80. Ronald Mulder werd 2e in een tijd van 34,83. Op de 4e plek eindigde Kjeld Nuis.


Als Jan Smeekens een 500 meter start doet hij dat altijd om te winnen. “Ik was graag Nederlands Kampioen geworden maar om voor de 11e keer op het podium van de 500 meter te staan doet mij erg goed.” Smeekens houdt aan zijn 3e plek een ticket voor de WK Afstanden over. “Het is mooi dat ik mijn WK-ticket binnen heb. Het is jammer dat ik geen kampioen ben, maar zo’n ticket is dat mooi meegenomen.”


Over zijn race was Smeekens tevreden. “Ik was twijfelend weg bij de start maar pakte het daarna snel op. Daarna kon ik goed op Ronald inlopen. Het was een degelijke race met een paar kleiner missertjes. Ik kwam soms iets te ver omhoog en dat kost gewoon tijd. Maar voor nu ben ik tevreden, er zat vandaag niet meer in.”


Ronald Mulder hield maar net de laatste bocht en kwam uit in de baan van Smeekens. Even leek het erop dat Smeekens gehinderd werd. “Ik had er geen last van, we hebben het goed opgelost en ik verlies daar geen tienden. Het was een degelijke bocht en een terechte tweede plek voor Ronald.”


Kjeld Nuis onder de 35


Kjeld Nuis werd in een tijd van 34,93 4e op de 500 meter. De schaatser van Team LottoNL-Jumbo schaatste voor het eerst onder de 35 seconden. Nuis staat de komende dagen ook aan de start van de 1500 en de 1000 meter tijdens dit NK Afstanden.


Sanneke de Neeling 4e op de 1500 meter


Ook op de 1500 meter pakte Team LottoNL-Jumbo een 4e plaats. Sanneke de Neeling  schaatste naar een tijd van 1.58,87. Dat was maar anderhalve seconde langzamer dan winnares Ireen Wüst. Volgens De Neeling is de rust in haar hoofd die ervoor zorgt dat ze weer hard schaatst. “Ik ben zonder spanning van start gegaan en ik wilde laten zien dat ik hard kan schaatsen, dat is gelukt.”


Tijdens de World Cup in Thialf ging het niet goed met De Neeling, maar een aantal weken later heeft ze haar goede benen weer teruggevonden. “Ik voelde mij zoveel beter dan de afgelopen weken. Een goed gesprek met de coach en hard werken zorgden voor rust in mijn hoofd ik voelde mij gewoon weer mijzelf.” 


Neeling is blij met haar tijd. “Een goede tijd en 4e, ik ben nog nooit zo hoog geëindigd.” Toch ziet De Neeling een aantal verbeterpunten. “De laatste ronde kan natuurlijk altijd harder. Maar ik bleef schaatsen en ik was veel sneller bij de finish dan gedacht. Dit is een mooie opsteker voor de komende dagen.”

Related updates