Campenaerts 10e, Gesink ook zonder problemen door 2e rit Tour de l’Ain

Victor Campenaerts is 10e geworden tijdens de tweede etappe van de Tour de l’Ain. De tweede dag in Frankrijk eindigde in een massasprint die werd gewonnen door Tosh Van Der Sande (Lotto-Soudal). Team LottoNL-Jumbo kopman Robert Gesink kwam de dag zonder kleerscheuren door.

 

“De wedstrijd had, net als gisteren, een klassiek verloop”, zei ploegleider Nico Verhoeven. “Etixx - Quick Step hield de race onder controle, waardoor het in een massasprint van 100 man eindigde. De finale was iets lastiger dan gisteren en wij kwamen niet goed uit als ploeg. Victor Campenaerts eindigde daardoor als 10e en Enrico Battaglin als 16e.”

 

“De komende twee dagen gaat het meer bergop,” vervolgde Verhoeven. “Dan moet iedereen van hoge huizen komen. Ik ben benieuwd naar hoe wij ervoor staan. Met Robert Gesink ging het vandaag in ieder geval weer goed. Deze etappes zijn echter geen waardemeters, voor hem. De eerste twee ritten waren niet heel lang en niet zwaar. Voor het klassement wordt er de komende dagen pas gereden en dan gaan we zien hoe goed hij is.”

Related updates