Clement rijdt naar vierde plek in tijdrit in Dauphiné

Stef Clement is als vierde geëindigd in de vierde etappe van het Critérium du Dauphiné. De tijdrit over 23,5 kilometer van La Tour-du-Pin naar Bourgoin-Jallieu werd gewonnen door Richie Porte. Dankzij zijn vierde plek in de rit klom Clement naar plaats vier in het algemeen klassement, dat nog steeds wordt aangevoerd door Thomas de Gendt. Koen Bouwman mag daarom morgen opnieuw de bergtrui aantrekken. 

“In de eerste tijdrit in de Giro had ik al het gevoel dat het er nog wel inzat”, zei Clement. “Maar daar hadden we andere prioriteiten. Vandaag hoefde ik voor niets of niemand te remmen. Ik hoef niemand meer te bewijzen dat ik een goede tijdrit heb, maar als je er alles voor doet is het wel heel mooi dat het er dan ook uiteindelijk uitkomt.” 

Door zijn goede tijdrit heeft Clement zich ook in de top van het algemeen klassement genesteld. “Ik ken mijn sterke en zwakke kanten, maar ik ga het natuurlijk niet zomaar laten lopen”, zei Clement. “We gaan met de ploeg een plan maken en het van dag tot dag bekijken. Dan zien we op zondag wel waar dat toe leidt.” 

“We wisten dat Stef een hele goede tijdrit in de benen had en dat laat hij vandaag zien”, zei ploegleider Grischa Niermann na afloop. “We hadden gehoopt op het podium, maar Valverde kwam daar nog net onderdoor. We hadden gehoopt dat Stef vandaag met de besten mee zou kunnen en het is heel mooi dat hij dat dan ook waarmaakt.” 

Ook over de prestaties van de andere renners was Niermann te spreken. “We hadden alleen tegen Koen Bouwman gezegd dat hij het rustig aan moest doen vandaag, zodat hij morgen misschien nog wat punten kan pakken in de strijd om de bergtrui. De andere renners zijn vandaag wel allemaal voluit gegaan. Dat hoort ook bij het opleiden van deze jonge jongens, dat ze een tijdrit volle bak rijden. Bij Antwan Tolhoek en Alexey Vermeulen resulteerde dat ook in een goede tijd.” 

Morgen staat een overgangsetappe op het programma met daarin enkele klimmetjes. Dat is mogelijk de laatste kans voor de rappe mannen, want vanaf vrijdag gaan we echt de Alpen in. “Wij gaan nu een plan maken om de vierde plek van Stef zo goed mogelijk te verdedigen morgen. Koen zal morgen wel van ons de vrijheid krijgen om misschien nog te gaan voor de bergpunten.”

Related updates