Clement verliest tijd in zesde etappe Dauhpine

Stef Clement kon in de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné niet met de besten mee. Hij kwam als 26ste over de streep op vier minuten en zes seconden van Jakob Fuglsang, die de etappe van Parc des Oiseaux - Villars-les-Dombes naar La Motte-Servolex won. Fuglsang was in de sprint te sterk voor Chris Froome, Richie Porte en Fabio Aru. Porte nam de leiding in het algemeen klassement over van Thomas de Gendt. Door het tijdverlies zakte Clement naar plek achttien in het algemeen klassement. 

“Het was een hele snelle en hele zware dag”, zei ploegleider Grischa Niermann direct na afloop. “Het was een mindere dag voor ons, want we hadden natuurlijk vol ingezet op het behouden van de vierde plek van Stef. Maar hij had geen hele goede benen. We wisten ook dat dit de etappe was die Stef het minst zou liggen, met een hele steile klim aan het einde. De moraal is nog altijd goed, we hadden alleen op een iets beter resultaat gehoopt vandaag.” 

Koen Bouwman behield de leiding in het bergklassement en mag ook morgen de bolletjestrui weer aantrekken. “Vandaag waren er relatief weinig punten te behalen. Alleen op de laatste col waren veel punten te halen, maar we wisten van tevoren dat het daar tussen de favorieten voor het algemeen klassement zou gaan. We hebben daarom besloten dat Koen een dagje rust zou nemen. Hij heeft al drie keer meegezeten in de ontsnapping. Het is niet zo'n spelletje dat je dat elke keer weer kunt blijven doen.” 

De strijd om de bergtrui wordt nog een spannende, nu Thomas de Gendt – de nummer twee uit het bergklassement – de algemene leiding verloren heeft. “De Gendt zal de resteerde twee etappes er alles aan gaan doen om de bergtrui nog te winnen. Als Koen daar nog een kans op wil maken zal hij een van de twee etappes in de ontsnapping moeten zitten. Dat is echter heel makkelijk gezegd en veel moeilijker gedaan. We gaan zien wat de laatste twee ritten ons brengt.” 

Morgen staat er wederom een bergetappe op het programma met een finish op de Alpe d’Huez.

Related updates