Contin ontbreekt bij World Cup Thialf vanwege operatie

Team LottoNL-Jumbo-schaatser Alexis Contin heeft zich donderdag afgemeld voor de World Cup-wedstrijden in Heerenveen, dit weekeinde. De Fransman heeft donderdag een operatie in het ziekenhuis van Saint-Malo ondergaan en moet daardoor de races in Thialf aan zich voorbij laten gaan.

 

Zoals bekend heeft Contin al geruime tijd de ziekte van Graves, waardoor zijn schildklier niet optimaal functioneert. Na het teleurstellende World-Cup weekeinde in Astana is de veelvoudig wereldkampioen inline-skaten direct naar zijn geboorteplaats gegaan voor een nader onderzoek. Daarbij hebben de artsen - in overleg met de medische staf van Team LottoNL-Jumbo - besloten dat de schildklier verwijderd moet worden. De functie van de schildklier zal met medicatie worden overgenomen.

 

,,Ik baal er natuurlijk van dat de operatie nu moet plaatsvinden, nadat ik zo'n goede zomer met het team heb gedraaid'', zegt Contin. ,,Aan de andere kant ben ik blij dat ik zo snel geholpen kan worden. Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk weer op het ijs te staan, zodat ik kan laten zien waarom ik deze zomer zo hard getraind heb.''

 

Team LottoNL-Jumbo verwacht dat Contin nog dit seizoen zijn rentree kan maken. Na deze ingreep is de Fransman ervan overtuigd dat hij zonder problemen weer maximaal kan presteren.

Related updates