Daan Olivier debuteert in Rund um den Finanzplatz Frankfurt

Daan Olivier rijdt maandag met Rund um den Finanzplatz Frankfurt zijn eerste wedstrijd voor Team LottoNL-Jumbo. De UCI-regelgeving verplichtte Olivier om zes maanden dopingcontroles te ondergaan voordat hij weer aan wedstrijden mocht deelnemen. Aangezien die controles eind oktober zijn begonnen, kan hij pas op 1 mei tijdens Rund um den Finanzplatz Frankfurt zijn debuut maken. Daarna staat de Ronde van Californië op zijn programma.


Olivier won in 2014 als neoprof de witte trui in de Ronde van Burgos, maar in 2015 koos hij voor een maatschappelijke carrière. Op die beslissing kwam hij eind vorig jaar terug. De 24-jarige renner uit Oegstgeest kreeg vervolgens al snel het vertrouwen van Team LottoNL-Jumbo. “Ik ben de staf van Team LottoNL-Jumbo onwijs dankbaar”, kijkt Olivier daarop terug. “Toen ik aan het nadenken was over een comeback, had ik allerlei scenario’s in mijn hoofd. Ik had echter niet verwacht dat ik zo snel zou terugkeren in de WorldTour.”


De talentvolle coureur moest desondanks lang op zijn debuut wachten. “Eindelijk is de periode van het lange wachten voorbij. Ik heb de laatste maanden veel getraind. Hoewel het lastig was om van de zijkant toe te kijken, heb ik genoten van de trainingen. Ik zoek graag mijn grenzen op en ik ben nu erg gemotiveerd om voor Team LottoNL-Jumbo uit te komen in wedstrijden. Ik kan nu eindelijk weer doen wat ik het liefste doe.”


Volgens Sportive Director Merijn Zeeman is het vooral belangrijk dat Olivier weer wedstrijdritme opdoet. “Daan heeft de afgelopen periode heel hard getraind en wedstrijdsimulaties gedaan. We hebben hem intensief begeleid en gaan hem nu rustig brengen. De focus ligt daarbij op leren en ontwikkelen. We hebben vertrouwen in zijn kwaliteiten en verwachten dat hij snel waardevol zal zijn voor de ploeg”, aldus Merijn Zeeman.


Related updates