Derde etappe Parijs-Nice afgelast vanwege sneeuw

De derde etappe van Parijs-Nice is na ongeveer 100 kilometer gestaakt vanwege het slechte weer. De renners begonnen de race al in regen en koude temperaturen en reden halverwege de rit de sneeuw in. Staken was volgens Team LottoNL-Jumbo ploegleider Frans Maassen de enige goede beslissing.

 

“Ik denk dat iedereen met deze beslissing akkoord was”, reageerde Frans Maassen op het afgelasten van de derde etappe van Parijs-Nice. Bij de start van de etappe regende het en was het slechts 3 graden celsius. Tijdens de lange klim richting de bevoorrading begon het ook nog eens te sneeuwen en kwam de veiligheid van de renners in het geding. “Dit is natuurlijk heel vervelend voor de organisatie en voor de mensen die hebben gewerkt aan deze etappe, maar het was overmacht. We kregen snel te horen dat de renners mochten afstappen en het duurde daarna nog tien minuten voordat de etappe helemaal werd afgelast. Het was een chaos geworden als iedereen opnieuw de kou in had gemoeten, dus het is goed dat het zo gegaan is.”

 

Overgangsetappe

En dus zat er woensdagmiddag niets anders op dan vooruit kijken naar de etappe van donderdag. “Morgen staat er weer een overgangsetappe op het programma”, gaf Maassen aan. “Die is minder lastig dan de etappe van vandaag was geweest en heeft ook geen aankomst bergop. Wel moeten de renners een klim van de tweede categorie over, 30 kilometer voor de finish. Ik zou me kunnen voorstellen dat een ontsnapping ver kan komen. Daar moeten we dan ook alert op zijn.”

 

Related updates