Dylan Groenewegen 11e in voorlaatste sprint-etappe

Team LottoNL-Jumbo renner Dylan Groenewegen is 11e geworden in de 14e etappe naar Villars-les-Dombes Parc des Oiseaux. De 208 kilometer lange etappe kwam langzaam op gang, na een uur ontstond er een kopgroep van vier welke in de finale werd ingerekend. De massasprint werd gewonnen door Marc Cavendish (Dimension Data).

“Ik denk dat er niet meer in zat, ik begin vermoeid te raken.” Dylan Groenewegen gaf aan dat het op 2 kilometer van het eind mis ging. “We zaten helemaal rechts en een aantal mannen voor mij gingen in de remmen. Ik raakte in het gras en raakte de ploeg kwijt. Wynants bracht mij daarna weer naar voren maar toen miste ik vooral de power. Ik begon op plek 12 en ik kwam als 11e over de streep, dat bewijst wel dat ik de power mis die ik normaal wel heb.” Volgens Groenewegen is dat niet verassend. “Het komt vooral door de laatste weken, zo’n grote ronde heeft toch wel impact, en het is niet abnormaal dat ik daar vermoeid door ben.”

Volgens Groenewegen wacht in Parijs zijn volgende kans. “De rit van maandag is waarschijnlijk te zwaar dus zou de slotetappe mijn volgende kans zijn mocht ik Parijs halen.” Er staat Groenewegen nog een zware week te wachten. “Als ik mij goed blijf voelen ga ik door tot in Parijs.”

Zeeman

Ploegleider Merijn Zeeman geeft aan dat het op 2 kilometer voor de streep mis liep. “We hoorden veel geschreeuw over de radio, Dylan is in de berm terecht gekomen. De mannen hebben op hem gewacht en hem opnieuw in stelling gebracht.” Dit was niet zonder gevolgen. “Dat heeft heel veel kracht gekost en daarna is Groenewegen niet meer voorin gekomen en dat is behoorlijk zuur.”

Vooraf werd dit gezien als de kans om mee te doen voor korte uitslag. “We zijn vol motivatie gestart om voor de Alpen nog een goede sprint af te leveren. Daar zijn we niet in geslaagd.” 

Sep Vanmarcke

“Vanwege de tegenwind besloten we pas laat naar voren te gaan.” Sep Vanmarcke geeft aan dat het plan vooralsnog goed verliep. “We waren goed samen in de laatste 3 kilometer waar de wind een grote rol speelde. Als er tegenwind is blaas je jezelf snel en verlies je elkaar. Daarom hebben besloten om laat voorin te komen en korte beurten te doen.”

“Tot 400 meter kon ik hem nog bijstaan maar dat was nog te ver. Het is jammer, want we zaten goed samen, tot dan toe leek het perfect te gaan.”

Sep Vanmarcke hoopt dat Groenewegen door de Alpen komt en in Parijs opnieuw kan sprinten. “Hij toonde veel karakter in de Pyreneeën. Als hij de Alpen door komt is het hopen op een mooie sprint in Parijs.”

Related updates