Dylan Groenewegen vierde na hectische sprint

Team LottoNL-Jumbo renner Dylan Groenewegen is vierde geworden in de derde etappe van de Eneco Tour. In straten van Ardooie sprintte Peter Sagan (Tinkoff) naar de winst. Sagan stijgt door de bonificatie seconden naar de 2e plaats in het algemeen klassement, ten koste van Jos van Emden (LottoNL-Jumbo). Rohan Dennis (BMC) blijft leider.

De etappe startte in Blankenberg en al vroeg wisten er vijf man te ontsnappen. De vijf man leken het te gaan halen totdat zij in de laatste 500 meter werden gegrepen. Sagan sprintte er omheen en kwam als eerste over de streep. “De sprint was erg hectisch omdat de kopgroep in volle sprint werd teruggepakt. Daardoor moesten wij overal tussendoor sprinten en het leek erop dat alleen Sagan daar geen last van had,” zei Dylan Groenewegen.

“Het is balen dat ik hier als vierde over de streep kom, we zijn hier gekomen om massasprints te winnen en als dat niet lukt mag je niet tevreden zijn.” Toch ziet Dylan Groenewegen ook positieve punten. “Ik ben in vorm en met mijn snelheid zit het ook wel goed. Ik denk dat er weinig sneller waren vandaag, maar moest ik net teveel inhouden in de sprint.”

Merijn Zeeman

Ploegleider Merijn Zeeman: “In de finale was het erg spannend omdat veel ploegen begonnen te pokeren. Er zijn veel belangen in het peloton. Sommige ploegen rijden alleen voor de massasprint en er zijn ploegen met klassementsambities. Er was weinig samenwerking in het peloton.”

Toch werd de kopgroep gegrepen. “Dat was niet omdat het peloton zo goed reed, het was meer omdat de renners in de kopgroep achterom begonnen te kijken.” Zeeman bleef op de sprint focussen. “Ons doel was om Dylan zo goed mogelijk door de laatste bocht te krijgen, dat is gelukt alleen raakte Groenewegen daarna zijn ploeggenoten kwijt. In de sprint liet hij opnieuw zien dat hij in orde was, maar helaas kon hij niet vrijuit sprinten.”

Algemeen klassement

Jos van Emden zakt een plaats in het algemeen klassement, maar die positie handhaven was niet het doel vandaag. “We zijn tevreden dat we nog steeds met 3 man in de top 10 van het algemeen klassement staan. Vandaag hebben we volledig gereden voor een massasprint, Jos van Emden heeft er alles aan gedaan om Dylan van voren te houden.”

Related updates