Dylan Groenewegen vijfde na zware dag

Team LottoNL-Jumbo Renner Dylan Groenewegen is vijfde geworden in de vierde etappe van de Eneco Tour. De etappe eindigde in een sprint van een uitgedund peloton. Peter Sagan (Tinkoff) wist opnieuw te winnen en neemt ook de leiderstrui over. Jos van Emden van Team LottoNL-Jumbo blijft derde staan in het algemeen klassement. 

De etappe naar Sint-Pieters-Leeuw was met 202 kilometer de langste van deze Eneco Tour. Al snel wisten vier man een kopgroep te formeren maar het peloton hield ze dichtbij. Met nog 60 kilometer te gaan werd de kopgroep ingerekend en begon de finale. Diverse uitvalspogingen konden niet voorkomen dat er opnieuw gesprint werd. Dylan Groenewegen vond het geen makkelijke rit .“Er werd hard gereden, de kasseien en de heuveltjes hebben het zwaar gemaakt. Een vijfde plek na zo’n etappe stemt mij dan ook meer tevreden. Halverwege de koers voelde ik mij niet heel goed, maar de sprint voelde wel weer goed aan.”

Opnieuw was de sprint hectisch te noemen. “Het is al drie ritten dat er bijna geen sprint treintjes zijn. Het is net of het niet lukt. In de finale raakten wij elkaar kwijt doordat we links klem gezet werden na een valpartij.” Groenewegen moest van ver komen in de sprint. “Ik koos het wiel van Boasson Hagen maar die kwam er niet meer voorbij, en daarna ben ik de sprint begonnen.” Groenewegen noteerde met zijn 5e plaats zijn derde top 5 notering in deze Eneco Tour.

Merijn Zeeman

“Het was een enerverende dag met de bochten, kasseistroken en heuvels. Dat maakte het erg hectisch,” aldus ploegleider Merijn Zeeman. “We zijn deze dag goed doorgekomen. Mannen zoals Wagner,  Wynants, Leezer en Roosen hebben zich vandaag helemaal leeg gereden voor de klassementsmannen en onze sprinter.”

"We hadden afgesproken om na de laatste beklimming te kijken of Dylan er nog bij zat. We hebben hem in positie gebracht. En het leek erop dat hij goed werd afgezet. De valpartij in de finale gooide roet in het eten en zorgde ervoor dat Groenewegen niet kon sprinten voor de overwinning.”

Algemeen Klassement

In het algemeen klassement blijft Jos van Emden op een derde plaats de best geklasseerde renner van Team LottoNL-Jumbo. Doordat Grivko (Astana) onderweg seconden pakte stijgt hij naar plek vier. Wilco Kelderman en Primoz Roglic zakken naar de 7e en 9e plaats in het algemeen klassement.

Related updates